SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament de Càlig aprova la versió definitiva del nou Pla General Estructural

El document es traslladarà a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat perquè done el vistiplau final

L’Ajuntament de Càlig ha fet un pas molt important per a l’aprovació definitiva del Pla General Estructural. En el passat ple ordinari es va ratificar el document per part del Govern Municipal, que ara el traslladarà fins a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat perquè el revise i done l’aprovació definitiva del document.

L’alcaldessa i regidora d’urbanisme, Ernestina Borràs, ha indicat que es tracta “d’un dels primers Plans Generals adaptat a la legislació més recent de la Generalitat Valenciana, aconseguint d’aquesta forma, un document actual i nou que atén els valors mediambientals, etnològics, culturals i territorials”. En aquest sentit, Borràs assenyalava que el Pla General estableix les bases per a les possibilitats de creixement de Càlig en les properes dècades, fonamental perquè siga un desenvolupament sostenible i integrat. Segons afegia l’alcaldessa “també inclou un polígon industrial amb la finalitat d’oferir llocs de treball al nostre poble, molt necessari per a la població de Càlig i comarca”.

 

La Conselleria d’Agricultura inicia l’adequació de 4,3Km de camins rurals de Càlig

En total suposa una inversió de 120.000€ finançada al 100% per la Generalitat Valenciana englobada dins de les actuacions de condicionament de camins rurals

Aquesta setmana han començat a Càlig les feines de millora del camí Sant Mateu, Masos, la travessia Curolles i la Sèquia Poputs. L’empresa encarregada de l’actuació ha començat a treballar amb la maquinària en l’anivellament dels camins. Un cop enllestides aquestes feines es procedirà a la consolidació del ferm amb saorra i asfalt, respectivament.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha destacat que “en total s’actuarà en 4,3Km de vials, amb una inversió de 120.000€ finançada al 100% per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica”. Borràs detallava que en el camí Sant Mateu i Travessia Curolles s’aplicarà una nova capa de saorra, mentre que a la Sèquia Poputs i al camí Masos s’asfaltarà de nou els vials.

Borràs ha assenyalat “la gran importància que té per a les zones rurals contar amb bones infraestructures” i ha recordat que “la millora i adequació dels camins rurals és una prioritat per a l’Ajuntament de Càlig”.

L’alcaldessa afirmava que es continuaran presentant projectes a la Generalitat Valenciana, recordant que enguany es va procedir a l’asfaltat del Camí les Yegües amb una subvenció de 90.000€, unes millores necessàries que ajuden a tindre camins i vials més segurs.