SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre se suma al “Repte Mapamundi” per a promoure el reciclatge d’envasos de vidre

Competeix en la categoria de municipis de 2.000 a 15.000 habitants i educadors mediambientals ja s’han desplaçat per a realitzar accions de dinamització i conscienciació

 Alcalà-Alcossebre se suma a la campanya “Repte Mapamundi”, una iniciativa que posen en marxa Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Diputació de Castelló, per a fomentar el compromís dels ciutadans de 124 municipis de la província amb el reciclatge d’envasos de vidre. Alcalà-Alcossebre participa en la categoria de municipis de 2.000 a 15.000 habitants.

El repte, que es desenvolupa fins al 31 de juliol, té com a objectiu superar la taxa de reciclatge respecte al mateix període de l’any anterior. Per a difondre la campanya i que arribe a la ciutadania, s’han vinilat els contenidors de vidre amb la imatge de la campanya i es realitzaran accions de difusió en els mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.

Durant l’any 2021, Alcalà-Alcossebre va reciclar 256.210 quilos de vidre, la qual cosa suposa 36,14 quilos per habitant i un increment respecte a l’any anterior, ja que en 2020 es van reciclar 216.798 quilos de vidre (32,7 per habitant) Amb més de 76 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 87 habitants.

El regidor de Medi Ambient, Juan Carlos Barceló, ha destacat que “el nostre municipi manté xifres molt bones de reciclatge i no parem de realitzar accions per a fomentar qualsevol iniciativa que promoga i difonga la importància del reciclatge”.

L’any passat, la localitat ja va participar en la iniciativa Moviment Banderes Verdes de Ecovidrio, que fomentava el reciclatge sobretot en el sector de l’hostaleria.