SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre presenta el calendari gastronòmic 2022

Les activitats comencen el 21 i el 23 d’abril amb “Cultura i oleoturisme a Alcalà de Xivert” i “Visita i degustació d’oli en Finca Bardomus” i inclouen novetats com el I GastroMercat a la plaça Ricardo Cardona

També s’ha presentat la III Fira Gastronòmica de Alcossebre que se celebrarà del 6 al 8 de maig i les Jornades Gastronòmiques Ruta de Sabor, del 29 abril al 16 de maig

Alcalà-Alcossebre suma un nou producte turístic amb la posada en marxa d’un calendari anual gastronòmic. Es tracta d’una de les accions de la Regidoria de Turisme, en aplicació del Pla Estratègic de Turisme, i dins del desenvolupament de la marca gastronòmica local SABOR Alcalà-Alcossebre, per a continuar promocionant el municipi com a destinació turística. “Amb aquest calendari, ampliem les activitats turístiques que ja tenim programades durant tot l’any, amb l’objectiu de fomentar el potencial gastronòmic del nostre municipi i aprofitar-lo durant tot l’any. A més, les activitats uneixen l’interès gastronòmic amb la difusió del nostre patrimoni històric i natural”, ha explicat l’edil de Turisme, Selene Blázquez.

El calendari dona principi el dijous 21 d’abril amb l’activitat “Cultura i oleoturisme a Alcalà de Xivert” i el 23 d’abril amb “Visita i degustació d’oli en Finca Bardomus” i prosseguirà amb accions com la Fira de la Tomata de Penjar i totes les activitats relacionades amb aquest producte emblemàtic de la localitat, jornades gastronòmiques temàtiques durant l’any, la Ruta de la Tapa, la Fira de Cerveses Artesanals XIBEERT el mes d’agost o l’I GastroMercat que se celebrarà en la plaça Ricardo Cardona, així com la promoció de “Pastes de Sempre” amb un protagonisme especial en la Fira de Nadal.


Blázquez insistia que “aquest calendari permetrà a tots els que ens visitin veure quines activitats en clau gastronòmica organitzem per a poder planificar-se i poder gaudir d’elles”. El calendari es pot descarregar des de la web www.alcossebre.org  i la web municipal. Per a poder participar en les activitats que necessiten inscripció prèvia, han de realitzar-se les seves reserves a través de la Tourist Info Alcossebre.


Una de les accions més destacades emmarcades en aquest calendari és la celebració de la III Fira Gastronòmica de Alcossebre, que tindrà lloc del 6 al 8 de maig al carrer Rench de Alcossebre, amb estands de productes de la marca Ruta de Sabor, showcookings i tastos. A més, del 29 d’abril al 16 de maig, 10 establiments celebren les Jornades Gastronòmiques amb menús a base de productes de Castelló Ruta de Sabor. El regidor Miguel Martorell ha destacat “la gran qualitat dels showcookings i tastos que se celebraran en la Fira, així com l’important nivell de les jornades gastronòmiques”.