SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L’Ajuntament aprova el Pla Especial de Reserva de Sòl per al bulevard Alcalà-Alcossebre

És un dels projectes inclosos en el Pla de Sostenibilitat Turística, que compta amb fons europeus Next Generation, i fomenta la mobilitat sostenible amb carril bici i zona per als vianants

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat el Pla Especial de Reserva de sòl per a la construcció de la primera fase del bulevard entre Alcalà i Alcossebre. El document, que s’ha sotmès a la fase d’exposició pública, no ha rebut cap al·legació i, per tant, s’ha pogut procedir a la seva aprovació. El següent pas serà l’aprovació definitiva per part de la Generalitat Valenciana. Amb la finalitat de facilitar la tramitació i execució de les obres, el projecte s’ha dividit en fases i, en aquest cas, el Pla Especial de Reserva de Sól  contempla una primera fase des de la zona del camí San Miguel, a l’altura del pavelló Poliesportiu, fins a la bassa Espitges. Amb posterioritat, s’executaran els trams posteriors fins a unir els dos nuclis. En l’actualitat, ja s’està redactant el projecte tècnic per a poder avançar en la tramitació i que en els pròxims mesos es puga adjudicar l’obra, que consistirà en l’obertura del nou vial i la creació d’una zona per a vehicles, carril bici, zones per als vianants i àrees de descans amb mobiliari urbà, així com il·luminació, entre el camí Sant Miquel i la via del tren.

 

“Es tracta d’un projecte fonamental per al desenvolupament del nostre municipi, que ja es recollia en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i que fomenta la mobilitat sostenible, amb zones de carril bici i per als vianants”, ha destacat l’Alcalde Francisco Juan, qui ha lamentat “el gran retard que ha suposat que la Generalitat Valenciana trigués dos anys a atorgar l’autorització ambiental. De no ser per la demora en aquest tràmit, estem segurs que aquest primer tram ja estaria executat i ara estariem tramitant el segon”.

Aquest projecte està inclòs en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, que compta amb finançament europeu a través dels fons Next Generation.