SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Unitat de Respir de Càlig compleix 5 anys amb una exposició per part dels usuaris

La mostra es podrà visitar al Centre de Cultura, en horari de matí i tarda, fins aquest divendres

N. de P.

El Servei de Promoció de l’Autonomia Persona, antiga Unitat de Respir Familiar, celebra durant aquesta setmana el seu 5é aniversari amb una exposició al Centre de Cultura. La mostra fa un recull de les manualitats i dibuixos realitzats pels usuaris, així també com els aparells i eines que utilitzen en el seu dia a dia per a millora l’autonomia personal.

D’altra banda, a l’exposició també es poden veure les fotografies realitzades per Enrique Llorenç, on es poden observar els calijons i calijones que va fotografiar al llarg de la seua vida, que també permet entreveure com ha anat evolucionar el municipi.

L’alcaldessa, Ernestina Borràs, ha destacat que “el Servei de Promoció de l’Autonomia Persona és una prestació molt important per al municipi perquè ajuda als usuaris a millorar la seua qualitat de vida, amb el foment de l’envelliment actiu i promoció de l’autonomia personal, al mateix temps que també ajuda als familiars a continuar amb la seua rutina diària”.

L’exposició amb dels cinc anys de la Unitat de Respir Familiar es podrà visitar al Centre de Cultura fins aquest divendres pels matins de 10:00h a 12:00h i de tardes de 16:00h a 18:00h.

Ampliació de l’horari

Borràs recordava que la prestació compta amb el cofinançament de la Diputació de Castelló i gràcies a l’esforç de l’Ajuntament s’ha ampliat l’horari de les dues hores diàries a les cinc, amb dues al matí i tres a la vesprada. Segons insistia es tracta d’un servei amb atenció especialitzada per part de personal professional que cada dia ofereix exercicis i activitats per a estimular les capacitats cognitives, així com millorar l’estat físic.

La programació també incorpora tallers que es realitzen una vegada al mes per part de personal qualificat, amb propostes com aromateràpia, relaxació, meditació o el treball de les emocions que ajuden a fomentar les capacitats dels sentits amb exercicis específics.