SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La rèplica del galió Andalusia estarà al port de Vinaròs fins al diumenge 1 de maig

Dimarts a la tarda amarrava al moll transversal del port de Vinaròs la rèplica del galió Andalusia, el qual podrà visitar fins aquest diumenge 1 de maig.

El galió Andalucía és la rèplica del vaixell emprat pels espanyols durant els segles XVI al XVIII, a les expedicions marítimes de descobriment i el comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i les Filipines de les trucades flotes d’Índies.

Amb un disseny innovador al seu temps, el galió va ser un mercant armat d’un port d’entre 500-1.200 tones i 40-60 metres d’eslora dissenyat per creuar els grans oceans amb màxima eficiència.

Durant tres segles aquests galions espanyols van travessar l’Atlàntic, van navegar pel Carib i costes americanes i van cobrir la ruta del Pacífic, transportant marins, aventurers, mercaders i colons, i carregant als seus cellers les fabuloses mercaderies del comerç americà i asiàtic.

Van ser els vaixells que van establir les relacions comercials i culturals entre Espanya, Amèrica i les Filipines. Componien les anomenades flotes de la Cursa d’Índies, la ruta marítima més llarga a durada i en recorregut que registra la història de la navegació.

La Rèplica

El galió Andalusia Per construir aquesta rèplica, van ser necessaris tres anys de recerca de les formes, detalls i mesures d’aquests galions d’Índies, reunint la informació necessària als principals fitxers històrics i navals d’Espanya.

Després d’aquests treballs es va procedir al disseny constructiu, una feina de 6 mesos i finalment a la construcció del galió, que va necessitar de 17 mesos i la feina de 150 persones fins la botadura, deixant-ho llest per navegar a febrer del 2010.

En la seva fabricació es van utilitzar tècniques noves, tals com fabricar el casc i les cobertes amb sistemes constructius a base de fibra de vidre i recobrir l’estructura, les cobertes i el casc amb fusta de pi i iroko. Per primer cop s’ha emprat aquesta tècnica en vaixells majors de 500 tones destinats a navegacions oceàniques.

La rèplica d’aquest galió és un vaixell de 500 tones de 49 metres d’eslora i 10 de màniga, que arbora 4 pals i gairebé mil metres quadrats de superfície velica amb les seves 6 espelmes. La seva velocitat mitjana és de 7 nusos. Des de la botadura aquest galió, amb una tripulació d’entre 15 i 35 persones, ha navegat ja pels grans oceans i mars del món.

Ha solcat l’oceà Pacífic i l’Índic, creuat l’Atlàntic i navegat pel Mediterrani, mar Vermell, mar de la Xina, mar Egeu, Bòsfor i el mar Carib, navegant desenes de milers de milles nàutiques, evocant els seus avantpassats.