SER Maestrat en directe

La Policia Local d’Alcalà-Alcossebre imparteix xarrades per prevenir l’assetjament escolar

La Policia Local d’Alcalà-Alcossebre intensifica la seva lluita contra l’assetjament escolar amb formació a l’IES Serra d’Irta. L’alumnat de 3r i 4t d’ESO reben una formació especialitzada per a detectar i prevenir casos d’assetjament entre els seus companys. Les sessions, impartides per agents de la Policia Local, s’adrecen als estudiants amb edats compreses entre els 13 i els 15 anys, amb l’objectiu de conscienciar-los sobre aquesta problemàtica i preparar-los per afrontar la integració del nou alumnat de Educació Primària.

Abel Serret, Cap de la Policia Local, recalca la importància de continuar amb aquestes iniciatives, que ja s’han mostrat efectives en altres ocasions, avançant cap a l’eradicació del bullying escolar.

La regidora de Seguretat, María Agut, subratlla la necessitat d’educar els joves en la identificació i prevenció de l’assetjament escolar, donant-los a conèixer les conseqüències greus que pot comportar aquest tipus de comportament, tant per a les víctimes com per als presumptes agressors.

Aquesta formació s’emmarca dins d’un programa continu de la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre per a combatre l’assetjament escolar. Les xarrades es realitzen des de fa diversos cursos, amb resultats positius en la reducció d’incidències d’aquesta problemàtica a les escoles locals.

L’alumnat, a través d’aquestes sessions, aprèn a identificar els diferents tipus d’assetjament, com ara el físic, verbal, psicològic o ciberassetjament, i s’instrueix sobre com actuar en cas de ser víctima o observar aquestes conductes.

La col·laboració entre l’administració local i els centres educatius es reforça amb aquestes iniciatives, que promouen un entorn escolar segur i respectuós per a tots els estudiants.