SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Jana posarà en valor el seu patrimoni

L’Ajuntament de la Jana ha posat en marxa dos accions per posar en valor el seu patrimoni arquitectònic i les construccions de pedra seca.

N. de P.

Durant el mes de juliol l’Ajuntament de la Jana ha rebut dos subvencions de la Conselleria de Cultura, la primera per la catalogació de béns immobles de pedra seca per un valor de  4.982 euros i la segona destinada a l’elaboració de la secció patrimonial cultural de catàlegs de proteccions per un valor de  17.242,50 euros.

“Amb estos més de 22.000 euros que hem rebut de la Conselleria de Cultura hem contractat a dos equips multidisciplinars especialitzats en la protecció del patrimoni per a que durant els pròxims mesos preparen els diferents catàlegs i posteriorment publicar-los i posar-los a l’abast de tothom”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.

Al catàleg de bens culturals es pot consultar una fitxa bàsica d’identificació, règim de protecció i descripció dels béns d’interès cultural, rellevància local i d’altres d’interès arqueològic, històric o etnològic, amb imatges i documents complementaris. I es tramitarà també com annex a les Normes Urbanístiques.

“Este és el primer pas per a poder continuar potenciant el patrimoni arquitectònic de la Jana, perquè una vegada tinguem finalitzats els diferents catàlegs podrem optar a noves subvencions per a la restauració i conservació d’estos bens culturals que han ocupat un lloc en la història de la Jana dels últims segles” ha conclòs, Àlex Vilanova.