SER Maestrat en directe

La III Trobada Nacional de Dades Obertes impulsarà l’ús estratègic de dades per a promoure el turisme

   • Sota el lema ‘Impulsant el turisme a través de les dades obertes’, la tercera edició d’esta trobada se celebrarà el pròxim 31 de maig a Peníscola i les temàtiques de les taules de la trobada s’enfocaran en l’impuls econòmic i la millora d’experiències turístiques sostenible mitjançant l’ús de les dades obertes

   • La diputada de Participació i Transparència, María Tormo, destaca la programació d’esta jornada que “pretén servir d’espai de coneixement, reflexió i debat sobre aquells temes que se susciten entorn de l’ús de la informació continguda en les dades, per al disseny de polítiques públiques que beneficien a la ciutadania”

    La Diputació Provincial de Castelló ultima la programació de la III Trobada Nacional de Dades Obertes que se celebra el pròxim 31 de maig a Peníscola i impulsarà l’ús estratègic de dades per a promoure el turisme.Sota el lema ‘Impulsant el turisme a través de les dades obertes’, la jornada pretén “servir d’espai de coneixement, reflexió i debat sobre aquells temes que se susciten entorn de l’ús de la informació continguda en les dades, per al disseny de polítiques públiques que beneficien a la ciutadania”. Així ho ha manifestat la diputada de Transparència i Participació, María Tormo, qui ha destacat la programació que s’ha preparat per a la III Trobada Nacional de Dades Obertes, organitzat per la Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i el Govern d’Aragó.

   Este esdeveniment, tal com ha expressat María Tormo, s’ha consolidat com a referent en l’àmbit de la utilització de dades “per al disseny i la creació de polítiques públiques, amb el propòsit d’enfortir la col·laboració entre administracions i promoure l’ús de dades en el desenvolupament de polítiques turístiques”.

   Pel que, perseguint eixe objectiu, la institució provincial de Castelló ha preparat una completa programació, amb ponències de gran importància a càrrec de professionals del sector. “Les temàtiques de les taules de la trobada s’enfocaran en l’impuls econòmic i la millora d’experiències turístiques sostenibles mitjançant l’ús de les dades obertes”, ha explicat la diputada provincial.

   Programació

   Pel que fa a la programació, després de la inauguració de la jornada serà el catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d’Alacant, José Norberto Mazón López, l’encarregat de la ponència inaugural sobre el paper de les dades en la transformació digital del turisme.

   A més, al llarg del matí es duran a terme dos taules que, tal com ha assenyalat la diputada provincial, “abordaran temes clau relacionats amb el turisme i les dades”. La primera de la taula, titulada ‘Turisme i economia: espai de dades per a afavorir el creixement’, tractarà sobre les oportunitats que presenten els espais de dades perquè l’ecosistema turístic es convertisca en una ferramenta clau per al creixement econòmic.

   La segona taula, titulada ‘Com les dades poden millorar les experiències i fer sostenible el turisme’, posarà el focus en l’aprofitament intel·ligent de la informació continguda en les dades per a millorar les experiències turístiques per als viatgers, mentres que es preserven els recursos naturals i culturals que fan que estos destins siguen atractius en primer lloc. “No sols beneficia als i les turistes i a les empreses del sector, sinó que també assegura que el turisme siga sostenible a llarg termini”, ha ressaltat María Tormo.

   En este sentit, la diputada de Transparència i Participació ha assenyalat que “l’ús estratègic de dades s’ha tornat crucial en tots els sectors, inclòs el turisme, impulsant la transparència i fomentant la innovació”. Pel que el congrés posarà el focus en com l’obertura de dades genera “valor econòmic per a les empreses, en permetre la creació de nous servicis i aplicacions, mentres que per a les administracions impulsa una gestió eficient de recursos i reforça la confiança pública mitjançant la transparència governamental”, ha explicat Tormo.

   Per a consultar el programa complet d’esta tercera edició de la Trobada Nacional de Dades Obertes i realitzar la inscripció per a assistir a la jornada, s’ha habilitat un enllaç en la web de la institució provincial (https://www.dipcas.es/es/iii-encuentro-nacional-de-datos-abiertos.html).