SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Guàrdia Civil investiga una persona per un delicte de maltractament animal a la localitat d’Alcalá de Xivert

Els animals es trobaven en pèssimes condicions, amb símptomes evidents de desnutrició i estat caquèctic. Han estat localitzats sis cadàvers de caps de bestiar braus a diferents estats de descomposició.

N. de P.

La Patrulla de SEPRONA de Guàrdia Civil de Vinaròs ha investigat una persona com a presumpte autor d’un delicte contra la flora i la fauna i animals domèstics en trobar diversos animals amb símptomes evidents de desnutrició i 6 cadàvers de caps de bestiar braves.

Els guàrdies civils van localitzar una partida al terme municipal de Alcalá de Xivert on hi havia una explotació de caps de bestiar braves amb 15 exemplars que mostraven símptomes evidents de desnutrició i 6 cadàvers.

En una altra parcel·la del mateix propietari van trobar un cavall i un altre gos

totalment desatesos i en avançat estat de primesa. Els guàrdies civils van mobilitzar de manera urgent i immediata els serveis veterinaris de la Conselleria d’Agricultura per a la presa de mesures encaminades a la protecció dels animals a causa del seu mal estat sanitari i de desnutrició, per tal d’atendre’ls a la més brevetat possible.

Durant la investigació a més de trobar els caps de bestiar morts als seus instal·lacions, van comprovar la inexistència de menjar i aigua a la explotació ramadera.

En el desenvolupament de l’operació, els guàrdies civils van aconseguir identificar localitzar el propietari de la parcel·la que va ser investigat com a supòsit autor del delicte contra la flora, fauna i animals domèstics per maltractament animal. Per això es va procedir a la instrucció de diligències que van ser remeses al jutjat en funcions de Guàrdia de Vinaròs i còpia a la

Fiscalia d’audiència provincial.

Gràcies a l’acció coordinada dels SEPRONA de la Guàrdia Civil de Vinaròs amb els serveis veterinaris de la Generalitat Valenciana de la Vall d´Alba, s´ha aconseguit salvar 13 caps de bestiar, els quals es estan recuperant a diferents explotacions ramaderes, una euga i un gos que ja han estat donats en adopció.