SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Guàrdia Civil deté a cinc persones per un total de 15 delictes, entre ells, estafes, furts, detenció il·legal i pertinença a organització criminal a Benicarló

L’organització criminal estava completament jerarquitzada

17/03/2022.- La Guàrdia Civil de Benicarló ha detingut a quatre dones i un home com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal, pertinença a organització criminal, estafes i furts.

Els agents van tenir coneixement que diverses persones havien soferts sostraccions de les seves targetes bancàries les quals havien estat utilitzades de manera fraudulenta.

Després de múltiples tasques de recerca, labors de vigilància, els guàrdies civils van obtenir proves evidents de l’estructura d’una organització criminal, completament jerarquitzada, que es dedicava a la sostracció de targetes bancàries.

La banda que es dedicava a estafar sempre a homes, tots ells d’avançada edat, valent-se de la seva confiança, sostreien les targetes de crèdit i cometre així diferents delictes d’estafa, extraient diners en efectiu de diversos caixers automàtics i realitzant tot tipus de compres en comerços de les localitats de Benicarló, Peníscola i Vinaròs.

Una de les víctimes fins i tot havia estat retinguda en contra de la seva voluntat en el seu domicili, mantenint-lo tancat baix clau mentre els integrants de l’organització aconseguien les claus de les seves targetes bancàries, mitjançant una aplicació que el perjudicat posseïa en el seu telèfon mòbil, i així continuar cometent els fets delictius.

Per tot això es va procedir a la identificació, localització i detenció de cinc persones (quatre dones i un home), com a presumptes autors de 15 fets delictius, entre ells estafes, furts, detenció il·legal i pertinença criminal.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han estat lliurades en els Jutjats de Vinaròs.

L’actuació ha estat realitzada per l’Àrea de Recerca del «Puesto» de la Guàrdia Civil de Benicarló.