SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Guàrdia Civil continua i amplia el dispositiu de cerca de la persona desapareguda a Peníscola

N. de P.

A les 8.30 hores del dia d’avui dimarts s’ha ampliat el dispositiu de cerca que s’havia iniciat a Peníscola el passat dia 08 de maig després de la desaparició de José Mir Boix, de 85 anys, veí de la Seu d’Urgell (Lleida) que vestia al moment de la desaparició pantalons grisos, jaqueta blava marí i un bossa tipus bandolera, amb ulleres i pèl canós.

El dia de la desaparició va ser la seva esposa la que va denunciar els fets, comunicant que es trobaven de vacances a Peníscola, que  el seu marit havia sortit a comprar a la farmàcia i no havia tornat, desconeixent fins ara el seu parador.

Des del primer moment de la desaparició la Guàrdia Civil juntament amb Policia Local de la localitat van iniciar la cerca en què es va recorrer l’itinerari que podia haver seguit, així com el visionat de les càmeres de vídeo per veure la direcció que hauria pres.  A més, es van realitzar entrevistes a diferents centres sanitaris, taxis i empreses públiques de transport, ampliant així ràdio cerca.

El matí del dia 09 de maig es va continuar amb les tasques de cerca recolzats per la Unitat Aèria de València, Grup Cinològic i els especialistes en activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, en trobar-se el possible lloc de la desaparició proper a la marjal i sèquies.

Durant els dies següents es va anar ampliant la cerca a les poblacions properes, en existir diversos testimonis que afirmaven haver-hi vist una persona amb les mateixes característiques de l’home desaparegut caminant cap a Vinaròs, extrems que posteriormente van ser descartats pels guàrdies civils.

Al dispositiu d’avui, han estat presents més de 80 efectius pertanyents a les següents Unitats i Especialitats de la Guàrdia Civil: Unitats de Seguretat Ciutadana, Servei Cinològic, Unitat Aèria de València, GEAS, SEPRONA, USECIC. A aquest important desplegament de mitjans humans i materials se’ls ha unit el Consorci de Bombers, Protecció Civil, Policia Local i persones voluntàries coneixedores del terreny.

Des de la Comandància de la Guàrdia Civil se sol·licita la col·laboració ciutadana per a la localització de José Mir Boix de manera que si alguna persona té informació sobre això, ho comuniqui a través del telèfon 062 d’emergències de la Guàrdia Civil que es troba permanentment operatiu.