SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Gala de proclamació de la Reina obri hui l’atractiu programa de les Festes Majors de Sant Jordi

L’Ajuntament ue l’Ajuntament de Sant Jordi ha organitzat per a aquesta edició de les seues Festes Majors. Cal tindre en compte que els espectacles taurins acaparen gran part del protagonisme dels prop de mig centenar d’activitats programades.

Així, a les 13 hores tindrà lloc el tradicional volteig de campanes a càrrec de la Grup “Amics dels Campanes”, anunciant el començament de les Festes Majors 2022. Ja a les 22.30 hores tindrà lloc la Gala de proclamació de la Reina de les Festes Majors 2022 i la seua Cort d’Honor. Actuaran com a mantenidores i mantenidors de les Festes el personal sanitari de Sant Jordi. I a continuació, en el recinte de la Plaça Espanya, hi haurà ball a càrrec de l’orquestra Talaia.

Però abans, aquesta vesprada, a les 20 hores, es procedirà a la col.locació de barreres i “cadafals” en la Plaça Major. En finalitzar el muntatge del recinte taurí, s’obsequiarà amb un berenar per a tots els assistents.

Entre les activitats anunciades també tenen un lloc destacat tant els espectacles de tota mena com les relacionades amb la música, ja que hi haurà tots els dies d’aquestes Festes Majors, que se celebren entre el divendres 22 de juliol i el pròxim 1 d’agost.

Iván Sánchez Cifre ha posat en valor “l’homenatge que tot el poble podrà donar hui a les persones del sector sanitari que tant han estat treballant per a fer-nos la vida més fàcil durant la pandèmia. Els estem tots molt agraïts, igual que al treball de la regidora de Festes i els altres regidors de l’equip de Govern, els treballadors de l’Ajuntament i totes les associacions que ajuden al fet que aquestes Festes Majors siguen un èxit. Gràcies a ells tenim un programa extens, variat i de qualitat”. També ha fet una anomenada “a la responsabilitat, el civisme i al sentit comú en tots els actes per a poder dir l’1 d’agost que les festes han sigut un èxit i sense incidents ressenyables”.

Per part seua, Begoña Ferreres ha explicat que “una jornada especial serà el dilluns 25 de juliol, quan se celebra la festivitat de Santiago Apòstol i un “Homenatge als nostres Majors”. Aqueix dia, a més de celebrar-se la tradicional Processó i Solemne Missa, s’inaugurarà l’exposició de l’aniversari de “Els 120 anys de música a Sant Jordi. Història d’una trajectòria musical 1902-1992 / 1992-2022”, una tradició molt arrelada al poble que l’actual equip de Govern de Sant Jordi, amb Iván Sánchez Cifre al capdavant, està tractant de potenciar.

També hi ha previstes nombroses actuacions i activitats pensant tant en els adolescents com en els xiquets i xiquetes que es troben al poble aqueixos dies. De fet, fins i tot s’ha programat un dia especial per a ells dimarts que ve.

Begoña Ferreres ha concretat que “tenim una àmplia i variada programació taurina amb l’entrada de bous, quatre matins de prova, el dia de la Dona Torera, també hi haurà quatre vesprades de bous, un concurs de ramaderies, tres bous embolats i un ampli programa que ha organitzat la penya taurina per al dissabte 30 de juliol. Per segon any consecutiu tornarem a fer l’Entrada de Cavalls i Bous, on es recrearà l’antic recorregut que feien els bous des del parc natural del Bovalar fins al centre del poble el diumenge 31 de juliol”.

La regidora de Festes ha assenyalat que “una altra novetat serà la Nit de la Comèdia, amb la participació del nostre humorista local, Oscar Nos Cifre i altres artistes de renom. A més, tenim una àmplia programació infantil, com és l’entrada de bous en carretó, on estarà el típic recorregut de l’entrada i on podran embolar un bou en carretó. És possiblement l’acte que els més xicotets del nostre poble esperen amb més ganes. També hi ha un matí reservat per a ells, amb activitats en la piscina, perquè són dels quals més gaudeixen amb les nostres festes”.

Els joves també tenen el seu espai en la programació, amb quatre magnífiques orquestres els caps de setmana, quatre festes joves amb discomóvil i una festa eivissenca.

Però l’essència de les festes de Sant Jordi continuarà sent present amb aqueixos actes que tanta gent atrauen, com el concurs de paelles el dissabte 23, el sopar de la *fideuá el diumenge 24, el berenar d’homenatge als nostres majors amb l’actuació d’una revista el dilluns 25 i, com no, la degustació de la cuina local organitzada per l’associació de mestresses de casa, que enguany celebren ja la 24 edició i que és un dels actes amb més participació de totes les Festes Majors.

Multitudinari sopar de final de festes gràcies als cuiners locals

L’edil Begoña Ferreres ha explicat també que “per a finalitzar les Festes estarà el sopar del dia de la vaca, on gràcies als cuiners locals podrem degustar els plats típics de vedella. Els representants de l’equip de Govern de Sant Jordi han volgut reconéixer la seua labor i agrair-los que vagen a donar menjar a 400 persones de manera desinteressada. A més, han fet una crida perquè hi haja més persones col·laborant amb aquesta tradició perquè cada vegada hi ha més treball aqueix dia”.

L’alcalde i la regidora de Festes han volgut agrair a l’Associació de Mestresses de casa la Llar el treball impecable que fan perquè les festes siguen millors i tots puguem degustar els plats públics del poble. També a totes les associacions que col·laboren des de diferents àmbits, perquè si no seria impossible planificar tants actes en les Festes Majors. Especial esment han tingut Sánchez Cifre i Ferreres per als components de la banda de música, amb el seu director al capdavant, “per l’esforç que fan aquests 11 dies de festes i poder gaudir quasi tots els actes amb música de fons“.