SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Fira de l’Oli converteix a Canet lo Roig en el major aparador dels productes agroalimentaris de la zona

N de P:

Canet lo Roig ha inaugurat la seva dinovena edició de la Fira de l’Oli Gastrocultural amb gran èxit de públic. Un esdeveniment que torna als carrers de Canet després de dos anys d’interrupció i que converteix a la localitat en el millor i més ampli aparador dels productes agroalimentaris de la zona.

 

“La fira ha estat plantejada, seguint la filosofia de les edicions anteriors, com una celebració de marcat caràcter popular per a tota la família en la qual la gastronomia i l’alimentació, els veritables protagonistes de la cita, es conjuguen amb activitats, culturals i lúdiques, així com amb una constant reivindicació de les tradicions de la zona”, explica l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, qui assegura que, malgrat ser la mateixa, “la Fira de l’Oli no ha deixat mai d’evolucionar i millorar edició rere edició”.

 

El programa de la 19 Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig, que també inclou la tretzena edició de les jornades gastronòmiques Canet Tapa és tan ampli com variat. En la jornada d’ahir els visitants van poder gaudir, entre moltes altres activitats, d’una exposició de mantons de Manila a càrrec de la Associació d’Estimis de Casa de Canet lo Roig, una visita al Celler La Canetana, un taller de formatges o l’actuació del grup Rumbología. A més, en la inauguració de la Fira han pres part l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Canet lo Roig i el Grup de Danses local. I com a mantenidor ha actuat el reconegut xef Carlos Miralles. Tampoc.

En la jornada d’avui i al marge de la manifestació comercial, destaquen de manera molt especial una visita guiada per les oliveres i les fonts mil·lenàries del municipi, un tast dels cellers L’Estanquer, una xerrada sobre agrocompostaje i un showcooking a càrrec d’Iván Alemany.

La Fira de l’Oli, que rep a nombrosos visitants de tota la província, compta enguany amb la participació de l’Associació Ucraïnesa de Benicarló per a vendre postres típiques del seu país per a recollir fons per als seus compatriotes.”És una manera de mostrar el nostre suport i el nostre compromís amb la dignitat i la llibertat dels ucraïnesos”, subratlla l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés, qui confia a superar els nivells de participació de les anteriors edicions de la Fira de l’Oli de Canet lo Roig.