SER Maestrat en directe

“La Diputació fomenta la conciliació familiar i laboral en municipis amb risc de despoblació”

La Diputació de Castelló impulsa la conciliació familiar i laboral en municipis de la província, buscant millorar la qualitat de vida dels castellonencs i combatre la despoblació. La presidenta, Marta Barrachina, destaca la importància de cuidar l’interior de la província, especialment els municipis amb menys recursos i afectats per la despoblació.

Per ajudar els municipis més petits, s’han aprovat i publicat les bases per a subvencions destinades al finançament del servei d’Unitat de Conciliació Familiar (UCF). Aquestes ajudes permetran realitzar programes o activitats per atendre la població infantil menor de tres anys, facilitant la conciliació laboral i familiar per als pares i mares.

La diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, explica que els municipis amb menys de 1.500 habitants i sense recurs educatiu o assistencial específic podran sol·licitar aquestes ajudes, amb un límit de tres places per ajuntament.

Barrachina destaca que el treball contra la despoblació implica escoltar les necessitats dels alcaldes i veïns i posar a la seva disposició recursos per millorar la seva qualitat de vida. La convocatòria ja ha estat publicada en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló, i s’ha obert un termini d’un mes per a la presentació de sol·licituds. Aquestes mesures busquen afavorir els municipis més petits, donant-los recursos per mantenir i atraure població, i facilitant la conciliació laboral i familiar, contribuint a la seva estabilitat i benestar.