SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Diputació de Castelló reforçarà aquesta setmana la fumigació terrestre contra els mosquits en els municipis de la costa

  • El president José Martí destaca que el nou Pla Provincial contra els Mosquits té un pressupost de 630.348 euros, contempla un increment del 30% del nombre de jornades de treball i un estalvi del pressupost del 36% respecte a exercicis anteriors

N. de P.

La Diputació de Castelló segueix la seua batalla contra els mosquits centrant les seues accions entre els dies 17 i 21 d’octubre en el medi natural de trenta municipis de la província, fonamentalment de la costa. Així ho ha manifestat el president, José Martí, qui ha assenyalat que després dels recents episodis de pluges en el litoral i el descens de les temperatures en les zones d’interior, la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits ha determinat que en aquests moments convé centrar els esforços en els municipis banyats per la mar. Arran de l’anàlisi de situació prèviament realitzat, s’han programat quatre dies de fumigacions a Moncofa i Xilxes, tres a Torreblanca, Borriana i Nules i dues a Almenara, Almassora, Castelló, Benicàssim i Peníscola. La Diputació fumiga en el Medi Natural o zones amb aigua estancada, ja que en les zones urbanes, la competència és estrictament municipal.

Tractaments terrestres

El president Martí destaca que, malgrat les dificultats que comporta la lluita contra els mosquits, que en bona part venen determinades pels efectes del canvi climàtic, «en el que portem d’any la presència d’aquests molestos insectes s’ha mantingut en nivells raonables». No obstant això, «som conscients que un canvi de circumstàncies podria modificar la situació», raó que «ens porta a seguir al peu del canó sense baixar la guarda».

El president recorda que la Diputació aplicarà tractaments terrestres perquè tal com indiquen de forma reiterada els experts, «són molt més efectius, en actuar sobre larves i insectes adults, a diferència del que ocorre amb els aeris, que únicament resulten eficaços contra les larves».

Informes als ajuntaments

La institució provincial també realitza informes periòdics sobre l’existència de mosquits en les zones urbanes dels diferents municipis de la província, que es traslladen als ajuntaments perquè les seues empreses contractades sàpien on i com actuar.

Nou Pla Provincial

A més, el dirigent provincial s’ha referit al fet que el nou Pla Provincial contra els Mosquits que ha entrat en vigor en 2022 té un pressupost de 630.348 euros i contempla un increment anual del 30% en el nombre de jornades de treball, així com un estalvi econòmic del 36% respecte a 2021 i 2020, exercicis en els quals la dotació econòmica del Pla aconseguia el milió d’euros a l’any.

José Martí ha posat en valor el treball realitzat per la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, el personal tècnic del departament i l’empresa concessionària del nou contracte «perquè em consta que treballen amb la màxima dedicació i rigor en nom de l’obtenció dels millors resultats possibles».

SEMATNA 17-21 OCTUBRE

ZONES ON ES TRACTA    

Dilluns 17 d’octubre

Torreblanca, Peñíscola, Benicàssim, Almenara, La Llosa, Moncofa y Xilxes.

Dimarts 18 d’octubre

Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Castelló de la Plana, Almassora, Moncofa, Xilxes, Nules y Borriana,.

Dimecres 19 d’octubre

Torreblanca, La Serratella, Coves de Vinromà, Albocàsser, Tirig, Catí, Xert, Cabanes, Oropesa, Nules, Borriana, Almenara, Moncofa y Xilxes.

Dijous 20 d’octubre

Canet lo Roig, Rossell, San Rafael del Río, Cervera del Maestre, La Jana, Càlig , Santa Magdalena de Pulpis, Benicàssim, Moncofa, Xilxes, Nules y Borriana.

Divendres 21 d’octubre

Torreblanca, Peñíscola, Castelló, Almassora, y litoral sur.