SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Diputació de Castelló intensifica la lluita terrestre contra els mosquits programant 46 noves jornades de tractaments en 39 municipis de la província aquesta setmana

  • El president José Martí destaca que “estem davant un full de ruta que contempla la repetició d’actuacions per a eliminar insectes en municipis que ja han sigut tractats durant la present setmana”
María Jiménez, diputada provincial de Medi Natural

N. de P.

La Diputació de Castelló desenvolupa entre els dies 6 i 10 de juny 46 jornades de tractaments terrestres contra els mosquits en les zones humides del medi natural de 39 municipis de la província. Segons explica el president de la institució, José Martí, són actuacions programades en els sectors nord, centre i sud de la província, «per a donar compliment al full de ruta elaborat per la direcció tècnica que està al capdavant del Pla Provincial Contra els Mosquits».

«Es tracta», explica, de «una estratègia de província que té en compte l’especial incidència que es produeix en els municipis turístics de costa, en els quals la proliferació d’insectes resulta molt major». El que es pretén és «contindre i posar fre a una plaga que guarda relació directa amb el procés de canvi climàtic».

És un objectiu que requereix continuar intensificant les actuacions durant els pròxims dies en zones que ja han sigut tractades al llarg de la present setmana, posant un especial èmfasi en els termes en els quals tradicionalment la presència d’insectes genera més molèsties.

Municipis a tractar

Els municipis que entre el dilluns i el divendres d’aquesta setmana es beneficen dels tractaments terrestres que realitza la Diputació Provincial en les zones de marjal i inundades del Medi natural seran els següents: Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Sant Rafel del Riu, Sant Jordi, La Jana, Cervera del Maestrat, Càlig, Traiguera, Sant Mateu, La Salzadella, Santa Magdalena de Polpís, Coves de Vinromà, La Serratella, Cabanes, Orpesa, Castelló de la Plana, Almassora, Borriana, Benicàssim, la Vall d’Alba, Benlloc, Vilafamés, La Pobla Tornesa, Borriol, Sant Joan de Moró, Vila-real, Alfondeguilla, Vall d’Uixó, Almenara, La Llosa, Nules, Moncofa, Xilxes, Viver, Xèrica i Navajas. En els casos de Torreblanca, Peníscola, Castelló de la Plana, Benicàssim, Moncofa i Xilxes, donada l’especial incidència de la plaga en aquests termes, s’ampliarà a dos el nombre de jornades de tractaments terrestres.

Millores en el Pla Provincial

El president Martí ha felicitat la diputada María Jiménez i a tot l’àrea de Medi Natural «per l’ardu treball que estan desenvolupant per a minimitzar les molèsties generades per la proliferació dels mosquits».

Ha sigut precisament la diputada Jiménez la que s’ha encarregat de recordar les millores que l’actual equip de govern de la Diputació ha introduït enguany en el Pla Provincial Contra els Mosquits «incrementant en un 30% el nombre de jornades de tractaments respecte a les realitzades en 2021».

També ha referit que la Diputació «té activats tots els mitjans de què disposa per a actuar contra la plaga en el medi natural i ajudar al fet que els ajuntaments siguen més eficients a l’hora d’exercir la seua competència municipal de combatre a aquests molestos insectes en les zones urbanes dels seus municipis».

Competència municipal

Jiménez explica que segons s’estableix en el Pla Provincial «la comesa de la Diputació és tractar en el medi natural, així com la realització de constants i periòdiques anàlisis de situació que s’entreguen als ajuntaments perquè al seu torn insten les empreses que tenen contractades a centrar-se en les zones en les quals es detecta una major presència de dípters».

Precisament, per a desenvolupar aquesta tasca d’assessorament tècnic als ajuntaments, durant aquesta setmana la Diputació de Castelló realitza estudis de situació a Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Cabanes, Orpesa, Benicàssim, Almassora, Castelló de Plana, Borriana, les Alqueries, Nules, la Vilavella, Moncofa, Xilxes, La Llosa i Almenara.