SER Maestrat en directe

La Comunitat Valenciana destaca el potencial del vi com a reclam turístic i motor econòmic

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha participat en la presentació de la ’11a Mostra de Vins Terres dels Alforins’, l’esdeveniment itinerant de vins més important de la zona que acull enguany Fontanars dels Alforins i que tindrà lloc el proper dia 4 de maig.

L’acte ha comptat amb una taula rodona en la qual han participat, a més de la Secretària Autonòmica, un celler de cada municipi que conformen ‘Terres dels Alforins’, que són Fontanars dels Alforins, La Font de la Figuera i Moixent, i el dissenyador del cartell d’aquest esdeveniment.

Durant la seua intervenció, Cristina Moreno ha agraït la proactivitat i el treball d’aquest sector, i ha destacat la fortalesa i el potencial dels destins d’interior amb tradició vitivinícola de la Comunitat Valenciana, per la seva “clara visió turística que ha servit d’element de dinamització econòmica”.

Es tracta de destinacions que, en la seua opinió, s’han convertit en “autèntics reclams d’inspiració turística”, assegurant que “posen en valor el nostre territori i la bellesa i singularitat dels nostres paisatges”.

Per a la secretària autonòmica de Turisme “esdeveniments com la Mostra de Vins juguen un paper fonamental en la promoció del turisme en zones d’interior, contribuint al desenvolupament econòmic, la creació d’ocupació i la lluita contra la despoblació”. A més, ha volgut fer èmfasi que es tracta d’esdeveniments que “ajuden a mantenir i promoure sectors tradicionals com el del vi, que formen part del patrimoni cultural i gastronòmic de la nostra regió”.

En aquest sentit, la secretària autonòmica de Turisme ha recalcat que “és crucial seguir donant suport i promocionant des de les administracions aquest tipus d’iniciatives, per garantir un futur pròsper i sostenible per a les nostres comunitats rurals”.

“Des de la Generalitat, i concretament des de Turisme Comunitat Valenciana, estem plenament compromesos amb la preservació i promoció del territori d’interior i de productes com l’enoturisme”, ha afegit.

Per això, ha insistit que “reconeixem la importància d’aquestes àrees en el desenvolupament turístic de la Comunitat i en la seva promoció, però a més estem implementant diverses polítiques i estratègies per donar suport al seu creixement i sostenibilitat”.

La Mostra de Vins Terres dels Alforins està organitzada per l’Associació Terres dels Alforins i compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, els ajuntaments de Fontanars dels Alforins, La Font de la Figuera i Moixent, a més de la Diputació de València i la Denominació d’Origen València.

Programa d’aquesta edició

En aquesta 11a edició de la Mostra de Vins de Terres dels Alforins seran un total de 16 les bodegues participants, a més de gastronomia local i música en directe a preus populars.

La jornada arrancarà a les 11:00 hores i es prolongarà fins a les 19:30 hores i, a més de les novetats i últimes anyades dels vins més representatius de les bodegues participants, oferirà degustacions d’embotits i formatges artesans, arròs al forn i gaspatxos.

Com en edicions anteriors, la Mostra estarà amenitzada per les actuacions musicals dels grups ‘Malvasía’ i ‘Lulú y Los Tigretones’, tot un clàssic a Terres dels Alforins; i l’entrada costarà 10 euros amb 5 degustacions i una copa serigrafiada.