SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La Casa dels Nanos i Gegants de Vinaròs ja tenen panells informatius

La presència de gegants i capgrossos a Vinaròs es remunta al segle XVII i les figures més antigues compten gairebé amb vuitanta anys

  La Casa dels Nanos i Gegants de Vinaròs, situada a la capella de Santa Victòria, ja compta amb uns panells informatius que expliquen la història dels diferents nanos i gegants.

  El regidor de Cultura, Fernando Juan, amb el president de la Colla de Nanos i Gegants, Jordi Beltrán, i la vicepresidenta, Patricia Gasulla, han presentat aquest matí els panells informatius redactats en diversos idiomes, valencià, castellà i francès, a més d’un codi QR pel qual s’accedeix al text en anglès.

   Juan ha destacat el paper de les mans i gegants al folklore i tradició vianrossenca, que es remunten al segle XVII, especialment la seva participació a les festes de la ciutat.

  A l’exposició s’hi accedeix per l’auditori municipal quan està obert per les exposicions que acull.

  Per la seva banda, Beltrán ha recordat que fa dos anys que es va iniciar el projecte de la Casa dels Nanos i Gegants i que aquests anys “ens hem trobat amb gent de fora que preguntaven els orígens d’aquests personatges i els ho explicàvem. Per això proposessin a l’Ajuntament posar uns cartells informatius que ja tenim aquí”.

  El proper objectiu és que les visites que s’organitzen des de Turisme Vinaròs incloguin la casa dels Nanos i Gegants.