SER Maestrat

Anterior
Siguiente

La bomba del pou de la Canonja de Santa Magdalena funcionarà amb energia solar neta gràcies a una inversió de la Generalitat de 179.000€.

La Direcció General de l’Aigua de la conselleria d’Agricultura de la Generalitat ja ha publicat en la plataforma de contractació de l’Estat la licitació de la millora energètica de la connexió del pou de la Canonja amb el nou depòsit de les Pedreres de Santa Magdalena per un import de 179.871,90 €. Aquesta millora serà finançada al 100 % per part de la Generalitat i té com a principal objectiu millorar el subministrament de l’aigua potable del municipi d’una manera més eficient i sobretot sostenible, a través de la utilització de les energies verdes.

N. de P.

“Es tracta de la instal·lació del bombament fotovoltaic per a alimentar la bomba submergible del pou de 45kw, mitjançant un generador fotovoltaic de 80,08 kwp, generador que utilitzarem per a l’extracció d’aigua del pou”, explica Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena.

 

Les plaques fotovoltaiques ocuparan una superfície de 1.824 m² per a disposar d’energia solar i es tracta d’una millora ambiental i sostenible en energies verdes per a garantir el subministrament d’aigua potable a la població, reduint de manera important la contaminació i fent sostenible el subministrament.