SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L ´Ajuntament de Sant Jordi exigeix a la Generalitat que aprove la construcció d’un nou consultori mèdic

 

  • Iván Sánchez Cifre: “Continuen donant llargues malgrat que hem fet el projecte després de demandar-lo el personal sanitari i els veïns”
  • La pròpia Conselleria de Sanitat va admetre que les actuals instal·lacions presenten mancances i fa falta un nou local

N.de P.

L’Ajuntament de Sant Jordi va remetre la setmana passada un escrit a la Generalitat reclamant-li que aprove d’una vegada la construcció d’un nou consultori mèdic en el municipi en haver-se quedat obsoletes i xicotetes les actuals instal·lacions. Així li ho ha reclamat l’alcalde del municipi a la Conselleria de Sanitat, incloent tant la direcció general, com la direcció territorial i la gerència del propi Hospital de Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions per a la construcció d’aquestes noves instal·lacions van començar fa dos anys i que és una necessitat exigida no sols pels propis professionals sanitaris que treballen a Sant Jordi i pels veïns, sinó també admés pels propis tècnics de la Conselleria de Sanitat. Malgrat la bona predisposició inicial per part de la Conselleria i ratificada fa menys d’un any, l’Ajuntament de Sant Jordi segueix sense tindre resposta a la petició de la posada en marxa d’aquestes obres, per la qual cosa ara ha reclamat a la Generalitat que l’active immediatament.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “encara no ens han aprovat el pla funcional, malgrat tindre redactat ja el projecte del consultori mèdic, que ha sigut encarregat i pagat per l’Ajuntament. També havia d’eixir una subvenció, però segueix sense haver-hi res de res, a pesar que, en els pressupostos d’enguany, l’equip de Govern incloem una partida de 250.000 euros per a ajudar a finançar aquest projecte tan necessari per al poble i demandat tant pel personal sanitari com pels veïns”.

En l’escrit remés a la Conselleria de Sanitat, l’Ajuntament de Sant Jordi exposa que aquestes mancances del servei d’atenció mèdica en el municipi afecten també el propi edifici del consultori mèdic, el qual és molt deficient i així ho han vingut corroborant tant els professionals que presten el servei d’atenció mèdica en la localitat, com la pròpia Conselleria.

La millor solució a la que es va arribar en el seu moment va ser la de construir un centre mèdic nou, ja que l’antic no reunia les condicions necessàries per a prestar un bon servei als veïns. A aquesta determinació es va arribar avalats tant per les raons que exposava la pròpia Conselleria com pels serveis mèdics de la localitat.

Ara bé, el que l’Ajuntament cedira a la Conselleria sòl perquè aquesta executara les obres de construcció del centre mèdic nou, es va entendre que possiblement retardaria la seua efectiva posada en servei, raó per la qual, l’Ajuntament va assumir la iniciativa d’aquest nou projecte en considerar-lo prioritari per als veïns. I ho ha fet pel fet que els professionals sanitaris consideren que l’actual consultori mèdic no reuneix les condicions per a prestar els serveis que requereixen els veïns, ni tan sols amb una reforma.

Iván Sánchez Cifre explica en l’escrit que “no obstant això, tot i havent tingut entrada en la Conselleria, i la urgència amb la qual es precisa, es manca de l’aprovació del Pla Funcional del Projecte del nou consultori. De fet, la Conselleria ni si vulga ha arribat a contestar, fet pel qual ens trobem davant una inactivitat total per part de l’Administració Autonòmica, a la qual reclamem una contestació aprovant l’esmentat Pla Funcional del Projecte com més prompte millor”.

L’Ajuntament avança els treballs per a facilitar l’aprovació

Vaga dir que, l’Ajuntament ha avançat els treballs necessaris per a poder plantejar a la Conselleria el Projecte del nou consultori mèdic, però no sent aquestes les seues funcions, haguera de ser la pròpia Conselleria qui costejara o, com menys, finançara la seua execució, qüestió sobre la qual encara no s’ha pronunciat.

L’alcalde ha explicat que “estem aconseguint que Sant Jordi siga un dels municipis de l’interior que més ha augmentat la seua població en els tres últims anys en la Comunitat Valenciana, i volem consolidar el futur del nostre poble amb la màxima qualitat de serveis tan importants com l’atenció sanitària”.

Sánchez Cifre ha assegurat que “les instal·lacions actuals s’han quedat totalment obsoletes, i l’Ajuntament està compromés amb dotar als nostres veïns d’un edifici modern, concorde a les necessitats actuals perquè els professionals sanitaris puguen treballar en les millors condicions i prestar la millor atenció possible”.

 

 

Cal assenyalar que ja va ser l’alcalde qui va prendre la decisió que fora l’Ajuntament el que assumira aquest nou projecte en considerar-lo prioritari per als veïns. I ho ha fet pel fet que els professionals sanitaris consideren que l’actual consultori mèdic no reuneix les condicions per a prestar els serveis que requereixen els veïns, ni tan sols amb una reforma.

Per això, després de reunir-se amb diversos responsables territorials de la Conselleria, es va prendre la decisió de construir un nou consultori mèdic. Encara que això impedirà poder accedir a les ajudes directes que ofereix la Conselleria per a reforma, adequació i manteniment de consultoris, l’alcalde de Sant Jordi ha decidit escometre la construcció d’un nou per a garantir el millor servei.

Fa falta un reforç sanitari aquest estiu en Panoràmica

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Jordi també reclama a la Generalitat que establisca un reforç de sanitat aquest estiu a la Urbanització Panoràmica Golf per a garantir una bona assistència sanitària pel fet que la població es multiplica durant els mesos estivals. Per a això, l’alcalde en l’escrit que ha remés a la pròpia Direcció Territorial de Sanitat, a la Direcció General de la Conselleria de Sanitat i a la Gerència de l’Hospital de Vinaròs els ha oferit un local perquè puguen atendre adequadament els pacients sense cap cost per a la Generalitat, ja que ho assumiria l’Ajuntament.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ja ha mantingut últimament una reunió amb la gerent, el subdirector, el director d’assistència primària i la directora econòmica de l’Hospital de Vinaròs per a explicar-los la problemàtica i fer-los l’oferiment. “En la reunió que vam mantindre els vaig sol·licitar almenys un auxiliar o recepcionista i cedir-li local a la Conselleria en el camp de golf per a posar metge i infermera, i van dir que no. Confie que atenguen la realitat de la Urbanització de Panoràmica i posen remei a una manca en el servei mèdic que cada any és més greu perquè cada estiu venen més visitants a Panoràmica”.

Es tracta d’alguna cosa que els veïns de Panoràmica venen reivindicant i l’alcalde de Sant Jordi va de la mà amb ells, fins al punt d’insistir davant la Generalitat i oferir un local finançat per l’Ajuntament i sense cap cost per a la Generalitat a pesar que la sanitat és una competència autonòmica.

Iván Sánchez Cifre assegura que “és una reclamació d’allò més justa perquè a l’estiu es registren fins a 10.000 persones a la Urbanització Panoràmica Golf i reben serveis sanitaris de la Generalitat del nivell d’una població de tot just 1.000 habitants. Es tracta d’una cosa en la qual hem insistit i continuarem fent fins que posen remei. No pot ser que s’òmpliguen la boca de defensar que cal combatre la despoblació i que estan amb els pobles xicotets i després ens donen l’esquena als alcaldes i els veïns que reivindiquem serveis necessaris per a consolidar la població a l’interior”.