SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Josep Manuel San Abdón i Cuinatur rebran els premis a la trajectòria a Sant Jordi

Tanmateix els Premis Maestrat Viu a la iniciativa anual 2022 són per  Amanda Ulldemolins Subirats en la categoria personal i l’Arxiu de Vistabella del Maestrat en la categoria de col·lectiu,

El jurat dels Premis Maestrat Viu ha considerat concedir el Premi Carles Salvador 2022 a Josep Manuel San Abdón per l’obra literària en català i de crítica literària a obres de la literatura catalana que ha desplegat durant quasi quaranta-cinc anys.

El Premi Pere Labèrnia 2022 el rep l’empresa Cuinatur per contribuir a l’alimentació sana en els menjadors escolars amb menús sostenibles, a la revalorització de la cultura gastronòmica pròpia, amb una aposta clara pels petits productors de proximitat, i a la comunicació en valencià sense complexos.

Tanmateix els Premis Maestrat Viu a la iniciativa anual 2022 són Amanda Ulldemolins Subirats en la categoria personal, per l’obra d’investigació filològica La llengua estàndard a les comarques centrals del domini lingüístic català, i l’Arxiu de Vistabella del Maestrat en la categoria de col·lectiu, per la publicació de l’obra Se done a saber… Memòria gràfica de Vistabella del Maestrat.

En aquesta novena edició dels Premis Maestrat Viu, el jurat ha estat format per José Enrique Gargallo Gil, membre numerari de la Secció de Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans; Immaculada Cerdà, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana, Federació d’Entitats per la Llengua; Joaquim Arnau, premi d’honor Carles Salvador a la trajectòria personal 2021; Àlex Vilanova, en representació d’Olis Cuquello, premi d’honor Pere Labèrnia a la trajectòria col·lectiva 2021; Vicent Sanz Arnau, secretari de Maestrat Viu, i Pilar Marès, presidenta de Maestrat Viu.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc en la plaça de l’Església de Sant Jordi el dia 28 de maig a les sis de la vesprada. Per a assistir a l’acte caldrà inscriure’s en el formulari següent, https://www.maestratviu.org/2022/05/14/inscripcio-al-lliurament-dels-premis-maestrat-viu-2022/.

 A continuació també es podrà acudir al sopar dels Premis Maestrat Viu que tindrà lloc en el restaurant Olivo, ubicat en la urbanització Panoràmica, de Sant Jordi, havent fet correctament la reserva prèvia en el mateix enllaç.