SER Maestrat en directe

Jordi Montraveta es convertix en tetracampió de l’Infinitri 113 Triatló Peníscola

La belga Zoe Leurs s’emporta la victòria en la categoria femenina

Julen Lopetegui i Joan Reixach, i Carolina Fernández i Eider Bereziartua els van acompanyar en el podium

Este diumenge s’ha disputat la XII edició de l’Infinitri 113 Triatló Peníscola, on es repartien, a més dels 10.000 € en premis, els punts per al rànquing nacional de mitjana distància, i del rànquing mundial de la PTO. En categoria masculina, Joan Reixach ha marcat la pauta en la natació, seguit de prop pel francés Antonie Muller. Reixach ha mantingut el lideratge en la T2 amb, però Montraveta i Lopetegui han retallat molt gràcies a un segment ciclista molt ràpid gràcies a les condicions meteorològiques favorables. La carrera a peu ha dictat sentència, amb un Montraveta estel·lar batent el rècord de la prova per a deixar-lo en 3.43:58.

En categoria femenina, Aitana Abalos ha avantatjat a les seues perseguidores en més de 2 minuts en el segment de natació, ja amb Eider i Zoe ja mostrant-se en el segon i tercer lloc. Però la supremacia de Leurs en el segment ciclista ha sentenciat la carrera, traient a les seues perseguidores 5 i 11 minuts respectivament en meta, parant el crono en 4.36:44.

La prova ha tornat a superar els 1000 inscrits, convertint-se en el tercer Half amb més participació de tota Espanya. I és que hi ha molts elements fan de l’Infinitri 113 una prova única: la seua natació al voltant del castell, el seu recorregut de ciclisme a una volta, la seua espectacular carrera a peu per les cales verges del Parc Natural de la Serra D’Irta, la seua meta en la plaça on es va rodar ‘Juego de Tronos’, les carreres prèvies del dissabte, la facilitat de tindre tot en un mateix lloc sense desplaçaments, una oferta hotelera i gastronòmica sense parangó, un welcome pack de luxe o una postmeta d’autèntic festival. Tampoc han faltat les carreres el dissabte previ: InfinitriKids i InfinitriWoman, enfocades a potenciar l’esport entre els més xicotets i les dones, amb l’objectiu també de fomentar hàbits saludables.

Infinitri 113 Triatló s’ha convertit ja en tot un esdeveniment en les seues 12 edicions, que traspassa la part esportiva i genera un important impacte tant en la mateixa Peníscola, com en tota la regió. Del total de participants, el 97% són de fora de la província de Castelló, i el 72% de fora de la Comunitat Valenciana, unes espectaculars xifres d’atracció turística que omplin tota mena d’allotjaments amb els seus més de 4000 assistents, entre participants, familiars i acompanyants. L’esdeveniment contínua amb l’estratègia d’expansió internacional que va començar en 2019 i prova d’això és que ja són 27 les diferents nacionalitats que s’han donat cita a Peníscola, sent un 12% del total de fora del nostre país.