SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Han detingut a una persona per onze delictes de robatori en habitatges d’Alcalá de Xivert i Alcossebre

• Ha estat decretat l’ingrés a la presó del presumpte autor després de la detenció per part de la Guardia Civil   

Vinaròs.- 30 de maig 2022.-   La Guàrdia Civil ha detingut a un home com a suposat autor d’onze delictes de robatori amb força en les coses en interior d’habitatge en la localitat d’Alcalá de Xivert-Alcossebre i un delicte d’amenaces.

La Guàrdia Civil va rebre diverses denúncies el mes d’abril passat per la comissió de diversos robatoris en interior d’habitatges de les citades poblacions.

 

Durant la comissió dels il·lícits el presumpte autor a més d’emportar-se estris dels propietaris va sostreure joies, material electrònic i diners en efectiu.

 

Modus operandi

 

L’home accedia als habitatges mitjançant escalament, posteriorment forçava les finestres o les portes d’accés al domicili. En alguns casos, després de robar en un primer habitatge, accedia des d’ella als habitatges confrontants que es trobaven buides. Durant el desenvolupament de la recerca els guàrdies civils van esbrinar que el presumpte autor aprofitava l’avançada edat dels propietaris, així com l’absència dels mateixos en ser segones residències per a poder sostreure els efectes de forma més fàcil.

 

Després de la realització de diverses perquisicions i labors de monitoratge discret van poder esbrinar la identitat del presumpte autor dels fets, a més de recuperar diversos dels efectes sostrets que van poder ser retornats als seus propietaris.

 

L’operació va culminar amb la localització i detenció d’un home de 23 anys, al qual li figuren antecedents policials per delictes contra el patrimoni, com a presumpte autor d’onze delictes de robatori amb força interior habitatge i un delicte d’amenaces.

 

L’actuació ha estat realitzada per efectius de la Guàrdia Civil d’Alcalá de Xivert.

 

Les diligències instruïdes han estat lliurades al Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Vinaròs, el qual ha decretat l’ingrés a la presó del suposat autor dels fets.