SER Maestrat en directe

Falomir alerta del perill de les dretes per a les polítiques climàtiques a Europa

  • El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, ha alertat que les dretes representen una amenaça significativa per a les polítiques contra el canvi climàtic a Europa. Segons Falomir, aquesta és una realitat que només neguen els partits irresponsables, que sovint tenen interessos econòmics ocults.

Durant una intervenció a Castelló el 29 de maig de 2024, Falomir ha destacat que les pròximes eleccions europees del 9 de juny són crucials per a la lluita contra el canvi climàtic. “No ens podem permetre cap pas enrere en aquesta matèria”, ha afirmat, subratllant que la dreta i la ultradreta neguen una realitat que ja patim en forma de sequera, pluges torrencials, temporals marítims devastadors i onades de calor asfixiants.

Falomir ha insistit que l’única opció viable per a salvar el planeta és votar per una Europa progressista que garanteixi una transició ecològica efectiva. “Amb el nostre vot al PSOE, direm clarament un ‘no’ als negacionistes del canvi climàtic per impedir que es facin amb el govern europeu, ja que això seria letal per al nostre futur immediat”, ha dit.

Una oportunitat de creixement sostenible

El dirigent socialista ha subratllat que la lluita contra el canvi climàtic no només és essencial per al medi ambient, sinó que també representa una oportunitat per al creixement econòmic sostenible i la creació d’ocupació. “Des d’Europa i el Govern d’Espanya ja estem treballant per aconseguir una economia circular i climàticament neutra per al 2050. Aquest canvi de model ens permet generar oportunitats industrials, millorar la competitivitat, crear ocupació estable i reduir les factures energètiques”, ha explicat.

Falomir ha reiterat que aquest és el camí que Europa ha de seguir i que només el PSOE, juntament amb una majoria progressista al Parlament Europeu, pot garantir que continuem per aquesta senda.

Mesures del PSOE per a Europa

Entre les mesures presentades pel PSOE en el seu programa electoral es troben incentius per a l’agricultura de carboni, la reforma del mercat elèctric per traslladar els baixos costos de les renovables a les factures, la implementació d’un Pla Europeu de Desenvolupament de Xarxes i Millora de les Interconnexions, l’impuls de l’autoconsum i el dret a compartir energies renovables a través de comunitats energètiques.

A més, el PSOE advoca per una Llei d’Adaptació al Canvi Climàtic per minimitzar els danys, l’aprovació del Reglament de Restauració de la Naturalesa i la presentació de l’Estratègia de Resiliència Hídrica. Amb aquestes propostes, el partit socialista es compromet a liderar la transició ecològica i garantir un futur sostenible per a tots.