SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Estudio 40 avui: Retocs

Biografia

Som un duet format per Jordi Sanç a les percussions i Raquel Pérez a la veu.

 Ambdós, som Mestres de música, des de fa més de vint anys, cadascú dins de la seua disciplina. Hem format i formen part de diferents agrupacions musicals.

Ens apassiona, rebuscar en el passat per poder portar al present les músiques dels nostres avantpassats, per tal de conèixer la nostra història  i que segueixin vives en el futur.

Ara fa uns anys, en la manifestació del dia de La Dona, ens vam retrobar: “anem a fer unes cançons de pandero” (un instrument que tocaven tradicionalment les dones per acompanyar les seues melodies). L’experiència ens va agradar  molt i, a poc a poc hem  anat construint este projecte.

Lo nostre projecte: “Retocs”

Retocs és un projecte que neix amb la voluntat de fer reviure la música d’arrel des d’un punt minimalista, amb percussions tradicionals de la terra i veu. El repertori es tradicional, tant en l’estil com en el sentir, així que si vols  fer un viatge pel nostre passat musical i reviure moments, al mateix temps que coneixes músiques que formen part de la història uneix-te a nosaltres. Intentarem nodrir l’ànima i remoure els sentits, en la senzillesa de la veu i les percussions, que són els instruments més antics i que constitueixen la matèria primera musicalment parlant. Intentarem omplir-nos de les bones vibracions que tenen les músiques dels nostres avantpassats que ens uneixen i connecten amb la mare Terra i omplir-mos d’història. Farem una passejada pel Maestrat, per conèixer de prop les nostres arrels, que és part important de la nostra història i patrimoni. Això sí, sense oblidar-nos de visitar altres indrets del nostre entorn cultural comú. Fins i tot viatjarem fins al nord de la península Ibèrica per mostrar alguna peça.

“Qui coneix els seus orígens, coneix la seua identitat”.

Qui som?

Raquel Perez.

Cantant. Ha rebut formació de llenguatge musical i flauta travessera i ha estudiat magisteri musical.  Ha rebut formació de cant clàssic, de cant tradicional amb Arturo Gaya i de cant Modern amb Ines Mª Berro. En els últims anys, s’ha centrat en la música i cant  popular d’arreu del món (de la nostra Terra, llatina, occitana, sarda, fado…), cantautor, moderna, Lorquiana, i en la musicoteràpia i la música per fer fluir i treballar les emocions.

Actualment, a més de Retocs, forma part de grups d’arrel tradicional Les Camaraes de Vinaròs, Fartabelitres de Benicarló, i del grup de Danses La Barcella de Xert.

Una de les coses que més li agrada és rebuscar el passat, sobretot el musical, perquè pensa que cal conèixer les nostres arrels, per saber d’on venim i poder escollir cap a on caminem. Imparteix classes de cant a l’Aula de música de la Terra a Tortosa i a ESMUVI a Vinaròs.

Més informació: Raquel Perez Pizarro – YouTube

Jordi Sanç. Toca les percussions tradicionals. En la seva trajectòria com a músic ha tocat i toca en diferents grups, tots ells relacionats, d’una manera o d’una altra, amb la música tradicional: Tresmall, Solk, Saragatona, la Suterranya, el Ball de Sant Vito, Pepet i Marieta, Colla dolçaina i tabal de Vinaròs, el Teatre de l’Home Dibuixat, entre d’altres. També ha col·laborat en una gran varietat de grups de diferents estils i gèneres. Ha participat en l’enregistrament de més de 10 discos. Exerceix de professor de percussió tradicional tasca que combina amb la recerca folklòrica i la pertinença a diferents associacions culturals de Vinaròs.

Vídeoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=1vhUWoQ29EY

Si voleu saber més sobre nosaltres, ens podeu trobar a les següents xarxes socials:

RETOCS – YouTube

RETOCS | Facebook

 Instagram: re-tocs