SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Estudio 40 avui: Boutique Rock Band

  BoutiQue Rock Band és una banda de Rock Espanyola que escriu les seves lletres a Francès, influenciats per les bandes dels 70, congenian també amb les músiques d’avui. El fet que hi hagi 2 guitarristes i un baterista, fa que la formació sigui inhabitual, però si a això s’hi afegeix el fet que el baterista també toca el baix i els teclats alhora que la bateria, és llavors quan ens adonem que estem davant d’un grup, que com a mínim, desperta curiositat. També utilitzen loopers, encara que no podem dir que això sigui una cosa nova o única en la música actual, ja que altres formacions també els usen, però el que sí que es pot dir és que BoutiQue Rock Band té la seva pròpia personalitat. Vesteixen de blanc, porten barrets, i cuiden el seu repertori fins a tal punt, que les cançons del seu setlist van enllaçades amb passatges instrumentals que creen un ambient molt especial entre cançó i cançó.

Els membres del grup són tres, un baterista i dos guitarristes. Tots tres van formar part d’altres bandes en què s’expressaven a Castellà.

Miguel Llantias: Autor, Compositor, Guitarrista, Veu. Alberto « Txiqui »: Guitarra, Cors, Arranjaments.

Vicente Febrer: Bateria, Teclats i Baix.

Tal com esmentàvem abans, l’idioma escollit per expressar-se en aquesta fusió musical és el Francès, tot i ser una banda establerta a Vinaròs (Castelló). La música de BoutiQue Rock Band (o BrB com els agrada fer-se anomenar) és bàsicament Rock fusionat amb la cançó Francesa, encara que les seves influències vénen d’estils dispars, com són el Blues o el Funk, el Rock simfònic o l’Indie, per posar-ne alguns exemples, i agraden d’experimentar amb una música sense regles, en què una balada que comença a sonar amb acords i arpegis nets, acaba enllaçada amb distorsions i sons electrònics que desafien els compassos estàndards del Rock, tal com es pot escoltar al seu single «Le Temps Perdu». La durada de les seves cançons no són dins dels “timings” actuals, ja que solen tenir una mitjana de 6 minuts, cosa que a ells no els preocupa res, “Fem música per ser escoltada, no consumida o escoltada”. Les cançons estan més pensades per a directes que per a disc. “El que pretenem és convidar el públic a deixar-se emportar”.

Les lletres de les seves cançons expliquen històries que poden ser interpretades de diferents maneres pel seu públic. La banda vol que cadascú imagini la seva pròpia història a partir d´una narració literària amb paraules i frases

 

senzilles que conviden l’oient a entrar al seu món. La seva música segueix igualment aquesta pretensió, la d’imaginar i deixar-se endur per les melodies alhora que els textos.

Els integrants de BoutiQue Rock Band vénen d’altres formacions en què el Rock, el Hard Rock, la Sicodelia o el Vintage Rock, eren la base de la seva música, molt més dels anys setanta de la que interpreten ara, però en què ja experimentaven i sobresortien respecte a altres formacions similars, cosa que els va valer crítiques molt positives de la premsa especialitzada del seu país, arribant fins i tot a ser reconeguts pel seu so característic, tan difícil d’aconseguir en una banda de Rock.

Entre les moltes influències de BoutiQue Rock Band, hi ha grups i cantants d’estils dispars que segur identificareu escoltant els seus temes, encara que sigui en breus fragments de la música que interpreten ara.

L’objectiu de BoutiQue Rock Band és fer vibrar el seu públic en els directes i fregar les seves ànimes amb la seva música, només això.

La pandèmia del Covid-19 va fer que es replantegessin la manera de pensar i de promocionar la seva música, donant prioritat a divulgar-la principalment per canals digitals tan coneguts com YouTube o Instagram, mostrant els seus assajos gravats a Audio y Vídeo, en pur directe, amb tots els defectes que això comporta, tant en execució com en qualitat de so i deixant de banda l’enregistrament d’un àlbum d’estudi, per això menys de moment, ja que la «finestra» proporcionada per aquests canals és suficient per donar-se a conèixer, tant amb la seva música com amb la seva imatge, i fins i tot amb el seu repertori. La curiositat és que durant l’any de pandèmia, el grup va treure un àlbum titulat «BoutiQue Rock Band – Les Répètes -» en què es recopilen tots els àudios gravats durant els assajos i que formen el Setlist de la banda.

Actualment acaben de treure 2 singles nous. Un és un pseudo RAP amb la cantant BREN i amb la coproducció de Danielson Da Rosa (Na Bòka Noti Studios) on no només es fusiona la música, sinó també els idiomes (Castellà / Francès). Es va arribar fins i tot a rodar un vídeo clip al cinema J.J. Cinema de Vinaròs que ja es pot veure a YouTube a la pàgina de Boutique Rock Band

Quant al segon single es titula “Recharger les larmes” i ha estat compost en col·laboració amb una poetessa francesa que vam conèixer a les xarxes socials (una cosa bona tiuenen) i que ens ha fet la lletra de la cançó, el seu instagram és @Clarkword Este tema també es pot veure a You Tuve.