SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Els Punts Violeta normalitzen la prevenció i informació davant la violència de gènere a Alcalà-Alcossebre

Els Punts Violeta, que es gestionen des de la Regidoria d’Igualtat, són atesos per personal voluntari que ha rebut la formació a càrrec del Centre Dona 24 hores i informen sobre com actuar en cas de sofrir o presenciar una agressió per violència de gènere.

N. de P.

La Regidoria d’Igualtat d’Alcalà-Alcossebre realitza un balanç molt positiu de les accions desenvolupades de cara a la prevenció i informació davant la violència de gènere, en els Punts Violetes que s’han instal·lat aquest estiu en la població, en concret, durant la festa del Dia de la Joventut, el 12 d’agost, i en el transcurs de les festes patronals i que han facilitat l’accés de tota la població en general a aquests recursos informatius.

Els Punts Violeta, que es gestionen des de la Regidoria d’Igualtat, són atesos per personal voluntari que ha rebut la formació a càrrec del Centre Dona 24 hores i informen sobre com actuar en cas de sofrir o presenciar una agressió per violència de gènere. També distribueixen material, com les guies editades per l’Ajuntament per a prevenir la violència de gènere entre la població adolescent o díptics en els quals s’especifiquen els recursos als quals acudir en un primer moment, com la Policia Local, Guàrdia Civil o personal sanitari.

La regidora Melina Fradejas ha assenyalat “la gran quantitat de persones que es van interessar per la informació sobre la violència de gènere ja que, en instal·lar-nos en el lloc i moment en el qual es desenvolupa un acte festiu, facilitem l’accés de moltes persones que, d’una altra manera, no podrien accedir”.

Fradejas destaca també “la implicació de les persones voluntàries, que reben una formació específica ja que la seva participació suposa que més veïns i veïnes estiguen informats sobre la violència de gènere” i insisteix en “la coordinació existent entre la Policia Local o Guàrdia Civil, personal sanitari per a actuar de manera conjunta, en cas que es produisca qualsevol tipus d’agressió”. Les pròximes accions en matèria de violència de gènere, a desenvolupar per la Regidoria d’Igualtat, se centraran en la programació entorn de la commemoració del 25 de novembre i a la planificació de noves formacions per a voluntariat.