SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El PSPV de Peñiscola presenta una moció perquè les forces polítiques donen suport al Fons de Cooperació Municipal que permet impulsar inversions

Nota de premsa

La portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Peníscola, Isabel Esbrí, presenta una moció perquè totes les forces polítiques donen suport als Fons de Cooperació Municipal que permeten impulsar inversions a les localitats.

Els Fons de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló han aportat 1.400.395,08 euros a Peníscola. Esbrí indica que «tots junts tindrem més força per a defensar i assegurar esta injecció econòmica tan necessària per a millorar les nostres poblacions».

Els Fons de Cooperació Municipal és una quantia econòmica que la Generalitat Valenciana i Diputacions destinen als municipis des de 2017 i que els Ajuntaments poden decidir on destinar-los. «Els consistoris són les institucions més properes a la ciutadania i qui coneix realment les necessitats del poble i la ciutadania, per tant, els fons són una gran oportunitat de fer polítiques realment útils», explica la regidora.

«Són un impuls econòmic per als nostres pobles i ciutats, per això, demanem no judicialitzar ni bloquejar aquestos fons i remar tots junts cap a un finançament més just per als nostres municipis» afirma Esbrí.

Els Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana i Diputacions han aportat 240 milions d’euros als municipis en els últims cinc anys.