SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El violoncel·lista vinarossenc Jesús Miralles Roger és un dels quatre integrants del quartet Gerhard que va actuar en el sopar de la Gala de l’OTAN a Madrid

Entrevista amb Jesús Miralles Roger a Hoy por Hoy Maestrat

El violoncel·lista vinarossenc Jesús Miralles Roger és un dels quatre integrants del quartet Gerhard que va actuar en el sopar de la Gala de l’OTAN en el Museu del Prado de Madrid.

Aquest sopar es va oferir per part del Govern espanyol a les parelles dels presidents i presidentes o primers ministres dels 30 paises reunits en el cim de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN) a Madrid.
Jesús Miralles va començar la seva trajectòria musical en l’Aliança de Vinaròs on el director Ramón Renovell li va suggerir per primera vegada que toqués el violoncel.
Després Miralles va entrar en la prestigiosa escolania de Montserrat i va continuar estudiant música durant una vintena d’anys. Salzbuergo, Berlín van ser alguns dels seus destins d’estudi durant els 16 anys que va estar formant-se a Europa amb els millors especialistes de la corda.
Jesús i els seus companys del Quartet Gerhard, Lluís Castán, Judit Bardolet i Miquel Jordà, (els tres al violí) van guanyar una edició del concurs de música de cambra que organitza Joventuds Musicals de Vinaròs. Actualment viuen a Tarragona i malgrat la pandèmia no han deixat d’actuar al nostre país. En aquesta ocasió, l’actuació en el sopar de gala de l’OTAN va ser un encàrrec del Ministeri de Cultura que es va concertar amb la més absoluta reserva. Segons ens ha comptat Jesús, es va triar un repertori «alegre» basat en les vibrants composicions de Mozart. Sens dubte un recolzament més a la trajectòria del Quarteto Gerhard