SER Maestrat en directe

El síndic de greuges avala que l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre està actuant amb contundència en la sobrepoblació de porcs senglars.

  • Arran d’una denúncia d’un ciutadà, i després d’haver sol·licitat informació a l’Ajuntament, l’organisme determina que el consistori ha actuat dins de les competències que li corresponen i en coordinació amb la Conselleria

     Francisco Juan: “Aquest problema va més enllà de l’àmbit municipal i Govern central i autonòmic han d’aplicar mesures contundents en tot el territori perquè siguen efectives”

     El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana avala les actuacions de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre respecte a la proliferació de senglars en el terme municipal, en realitzar un informe en el qual expressa que “l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert ha col·laborat amb aquesta institució i de l’informe remés per l’Ajuntament es desprén que ha actuat amb contundència en el control de la proliferació de senglars dins de l’àmbit de competències que li corresponen i a través de la coordinació amb la Conselleria corresponent”. Aquest informe s’emet com a resolució i tancament a l’expedient de queixa presentat per un veí respecte a la proliferació de senglars en el terme municipal. Des del Síndic s’insisteix també en “la complexitat pel que fa al tractament de les espècies cinegètiques i el seu control per a evitar danys a la població”. L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha adjudicat el servei de captura de senglars amb quatre gàbies-parany, instal·lades en punts específics en els quals s’ha comprovat hi ha pas d’animals. A aquestes gàbies, s’uniran altres tantes instal·lades des de la Direcció General de Medi natural de la Generalitat Valenciana, en un radi de 3km dins del Parc Natural de la Serra d’Irta.

     “Aquesta problemàtica ens preocupa i per això estem fent tot el que pot l’Ajuntament, dins de les seues competències, per a posar-li solució”, ha recordat l’Alcalde Francisco Juan “però aquesta problemàtica no és única del nostre municipi sinó que s’estén en bona part de la zona mediterrània pel que han de ser les institucions a nivell autonòmic i nacional les que prenguen mesures contundents en tot el territori perquè siguen realment efectives”.