SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola resol 475 assistències amb 7 rescats aquàtics el mes de juliol

L’àrea de Turisme de l’ajuntament de Peníscola ha fet balanç positiu del pont central de l’estiu, el d’aquest quinze d’agost, amb l’ocupació del qual la destinació ha arribat a fregar el 100% d’ocupació.

 

N. de P.

La Regidoria de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç juntament amb el servei de salvament i socorrisme del treball de l’equip, després d’avaluar les xifres del segon mes de la temporada de bany. 

En total, al llarg d’aquest mes, s’han dut a terme 475 actuacions, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, insolacions, talls i fins i tot reanimacions cardiopulmonars, fins en 4 ocasions en aquest mes.

Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 7 i aquests han inclòs l’ús de les embarcacions del servei.  La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d’aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l’eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora, qui ha destacat que el servei en aquest mes ha registrat un increment del 50% respecte al mes anterior.


Segons l’informe de salvament, la bandera verda ha sigut la predominant tot el mes, amb aigües tranquil·les i recomanables per al bany. Bany adaptat Amb l’inici de la temporada de bany, el mes de juny, es va posar en marxa el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Durant el mes passat es va ampliar el servei, i es va obrir el segon punt accessible en el municipi, en aquest cas a la platja Sud, que se sumava al ja existent en platja Nord.

En total, 198 usuaris s’han beneficiat d’aquest servei de bany assistit per part del personal de l’equip de salvament, personal especialitzat que atén els punts accessibles les prestacions dels quals inclouen també zones d’ombra, banys adaptats i material per al bany assistit, com a crosses o cadires amfíbies. 

Un ampli dispositiu amb consciència mediambiental  El servei de la platja de Peníscola compta amb 18 socorristes situats en 5 postes diferents distribuïdes en tota la platja i també compta amb 9 torres amb vigilància situades entre els mòduls. 

El servei compta amb 2 patrons per a manejar les embarcacions, una barca i una moto d’aigua, així com un coordinador i dos tècnics sanitaris amb una ambulància per a cobrir qualsevol atenció d’emergència.Per al servei també es compta amb un 4×4 per a poder traslladar-se davant qualsevol emergència en tota la costa, un dron amb elements de salvament, taules de rescat, tubs de rescat, prismàtics per a la vigilància i walkie-talkie per a la comunicació de tot el personal.

A més, les motos aquàtiques són de molt baixes emissions i des del mes passat el servei compta amb un vehicle per a l’arena de zero emissions, elèctric.

Ocupació

En aquest estiu de la recuperació de l’activitat turística, l’ocupació dels mesos de juny i juliol ha escalat posicions fins a situar-se, durant algunes setmanes, en xifres prepandèmiques, “però encara queda camí per recórrer fins a parlar de consolidació d’aquestes xifres. seguir treballant al costat del sector i seguir millorant la nostra competitivitat per seguir recorrent aquest camí» ha valorat la regidora de l´àrea de Turisme al consistori, Raquel París, que ha posat en valor les dades tan positives d´aquest pont.

La regidoria ha reforçat aquest any la programació d’activitats durant aquests mesos, que a més de les habituals visites guiades i activitats esportives a la platja, s’ofereixen activitats infantils i sessions musicals i monòlegs totalment gratuïts.

Des de l’àrea s’ha informat de la intensa activitat a les oficines d’informació turística aquests dies, en què s’estan atenent més de 500 consultes diàries.