SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El PSPV-PSOE destaca la importància dels treballs de prevenció d’incendis que s’han realitzat en Alcossebre gràcies a un acord entre la Diputació i la Generalitat

El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera,  explica que s’ha actuat en 7 hectàrees de les zones d’Aralar, Montesol, Cala Blanca i també prop de les urbanitzacions del Pinar

 

N. de P.

El portaveu del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, ha destacat la importància dels treballs realitzats pels operaris de la brigada de mitigació que durant 40 dies han estat treballant en les zones d’Aralar, Montesol, Cala Blanca i també prop de les urbanitzacions del Pinar, per netejar i habilitar tallafocs per a la prevenció d’incendis. «Alcalà de Xivert i Alcossebre és un municipi catalogat com d’alt risc d’incendis i amb esta mesura, que ha sigut impulsada per la Generalitat i la Diputació de Castelló, el que es pretén és protegir les infraestructures i la gent», ha explicat Ronchera.

Ronchera explica que, en el cas d’Alcossebre, «s’ha actuat en 7 hectárees (70.000 metres quadrats) amb màquines desbromadores i motoserres per a condicionar els tallafocs, uns treballs que han contat una aportació econòmica conjunta de la diputació i la Generalitat que ha ascendit a 45.000 euros». El portaveu socialista recorda que «és ara, amb un govern socialista a la diputació amb José Martí i un govern socialista a la Generalitat amb Ximo Puig quan els municipis estan rebent més diners que mai. Uns diners destinats a millorar la qualitat de vida de la gent i el seu benestar, com és el cas d’este servei».

 

Cal assenyalar que estos treballs han estat possible gràcies a un acord entre la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana per al quadrienni 2021-2024 amb un pressupost de 9,2 milions d’euros. El treball, realitzat per una brigada formada per 50 operaris, es desenvolupa tant en zones rurals com en la costa i el seu àmbit d’actuació abasta 93 municipis de la província.