SER Maestrat en directe

El PSPV de la Diputació acusa el PP de Barrachina de voler “tornar a les dues Espanyes” en donar suport a la derogació de la Llei de Memòria Històrica

El portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha acusat el PP de Marta Barrachina de voler “tornar a les dues Espanyes” en validar la tramitació de la llei autonòmica que deroga la Llei de Memòria Històrica i promulga una nova que “equipara un règim democràtic amb un règim genocida”.

Falomir ha assegurat que els populars “mai han renunciat a ser els hereus del franquisme, però mai havien tingut la poca vergonya de plasmar-ho en un text legislatiu”. En aquest sentit, ha criticat que la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, haja promogut que es vote en contra de la moció presentada pel PSPV en defensa de la democràcia i que s’haja posicionat del costat dels postulats d’extrema dreta.

El diputat provincial ha denunciat que Castelló té “el PP més radical d’Espanya” i ha assegurat que és una “vergonya” voler equiparar les víctimes amb els assassins, dignificar els executors i botxins i oferir un revisionisme històric que enalteix la dictadura. “Legislen contra les idees de llibertat, de justícia, d’esperança i d’igualtat”, ha afirmat Falomir, qui ha garantit que el PSPV continuarà col·laborant amb les entitats de memòria històrica perquè “la veritat no es morga”. Falomir ha recordat que Barrachina va eliminar el conveni amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica “i deixe a centenars de famílies amb el dolor de no poder donar un comiat digne als seus éssers estimats que van ser assassinats per defensar la llibertat i la democràcia d’Espanya”.

La moció presentada pel PSPV en la Diputació de Castelló va ser rebutjada amb els vots de PP i Vox.