SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Isabel Esbrí (PSPV) recrimina a l’alcalde de Peníscola que dediqui el seu temps de treball a fer campanya contra una taxa que no s’aplicarà en cap municipi de la província

N.de P:

La portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Peníscola, Isabel Esbrí, ha enlletgit a l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez (PP), que dedique el seu temps de treball a fer campanya arreu de la Comunitat Valenciana contra l’aplicació de la taxa turística quan el seu cobrament serà, per llei, totalment voluntari. Esbrí ha recordat que a Peníscola s’ha votat democràticament no adoptar-la i que cada municipi té la seua autonomia i llibertat de fer-ho si ho creu convenient. Es dona la circumstància que cap municipi costaner castellonenc la incorporarà dins dels seus pressupostos.

 

Davant les acusacions de Martínez “d’imposicions ideològiques de l’esquerra”, la regidora socialista ha recordat que “el mateix PP, a moltes localitats turístiques espanyoles, com Màlaga, està reivindicant el mateix impost i ningú alça tanta polseguera com ho fan ací, on la política-espectacle pregonada per la dreta s’ha apoderat de la vida institucional”. Esbrí ha demanat “més rigor i menys titulars”.

 

Isabel Esbrí ha mostrat la seua negativa a aplicar el tribut a Peníscola “perquè ara no és el moment”, però sí que reclama que s’òbriga “un debat sa i constructiu” per a estudiar com els turistes poden contribuir al sosteniment dels municipis turístics, que cada temporada vacacional han de compensar els efectes de l’augment de la població, i per tant, de la necessitat de serveis, amb recursos propis”. “Davant la contaminació informativa del PP nosaltres sempre apostem pel diàleg”, ha conclòs.