SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El PP reivindica a Vinaròs el pla fiscal de Mazón amb les baixades d’impostos que el PSOE rebutja

Rubén Ibáñez: “El PP defensa les famílies i l’esquerra les castiga. És urgent la baixada de l’IRPF, de l’impost de successions, donacions, ITP i actes jurídics documentats”

N. de P.

L’aparell d’alts càrrecs i assessors que el PSOE ha construït a la Generalitat Valenciana el paguen avui famílies i empreses de les butxaques a “preu d’or sense que des del Consell s’habilitin mesures d’alleujament fiscal per a les seves economies”. Rubén Ibáñez, diputat del PPCV i responsable d’Economia, ha defensat avui a Vinaròs amb el president del PP local, Lluís Gandia, la revolució fiscal de Carlos Mazón, líder del PP autonòmic, com a antídot “a una Generalitat que estrangula famílies, pimes i empreses per engreixar l’aparell que dóna menjar als seus”.

“Avui paguem al govern més car de la història de la Comunitat Valenciana sense treva per als ciutadans. En un moment de crisi en què les famílies i les empreses s’ho estan passant malament, no hi ha pilota d’oxigen per a un territori que no pot sobreviure amb polítiques que en comptes d’ajudar, maltracten”.

Però hi ha una alternativa fiscal, realista i rigorosa, que “el nostre president regional, Carlos Mazón, proposa i suposaria crear 70.000 llocs de treball i generar un impacte econòmic de 1.530 milions d’euros”. “Baixar impostos ens permetria fer un salt qualitatiu que permetria que el PIB creixés un 1,5%”.

I per aconseguir-ho la reforma planteja la rebaixa de tots els impostos perquè la Comunitat Valenciana deixi de ser la penúltima autonomia en competitivitat fiscal, només superada per Catalunya. “Es pot aconseguir amb una rebaixa de l’IRPF que aquest govern socialcomunista imposa a les rendes més baixes, castigades amb la tarifa més alta de tot Espanya –només superada per Catalunya-”. “Nosaltres proposem que el mínim passi del 10% al 9% per generar estalvi”.

A l’impost sobre el patrimoni, “fem desaparèixer l’impost, mentre que en successions i donacions, en no estar permesa la suspensió de l’impost, plantegem una bonificació del 99%”. Un gir tributari “que impedeixi destruir el patrimoni familiar que de vegades es veu abocat a la venda per poder pagar impostos”.