SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El paritori de l’Hospital de Vinaròs implanta la cesària acompanyada

• El protocol permet l’accés al quiròfan d’una persona a elecció de la dona embarassada

El paritori de l’Hospital comarcal de Vinaròs ha instaurat des d’aquest mateix mes d’abril la cesària acompanyada com un pas més en la humanització de l’atenció al part, una iniciativa que es va planificar en 2020 però que no va arribar a implantar-se a causa de la irrupció de la pandèmia.

Així, els Serveis d’Obstetrícia i Anestesiologia i l’equip de matrones del paritori han impulsat un protocol que permet a les dones estar acompanyades durant la cesària per una persona de la seva elecció. Aquest protocol estableix els criteris clínics en els quals és possible aquest acompanyament i el procediment que ha de seguir l’acompanyant a l’interior del quiròfan.

“L’acompanyament durant el naixement per cesària propícia la disminució de l’estrès de la mare enfront de la intervenció quirúrgica i afavoreix l’inici precoç del contacte pell amb pell”, expliquen des del paritori i afegeixen que aquest contacte immediat “millora la regulació de la temperatura del bebè, la seva estabilitat cardio-respiratòria i l’inici de la lactància materna”.

Per a la posada en marxa d’aquest protocol, l’Hospital ha habilitat també una habitació especial en l’àrea de paritoris que oferirà la continuïtat de cures a la mare i a la criatura i que igualment permetrà l’accés de la persona acompanyant.

Les dones embarassades que precisin una cesària rebran per part del paritori tota la informació necessària per a poder complir aquest protocol d’acompanyament, cada vegada més demandat entre la població en edat fèrtil.