SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El ‘Movimento Banderas Verdes’ de Ecovidrio reconeix a Vinaròs pel seu compromís amb el medi ambient i amb l’economia circular

El guardó “Iglú Verd” distingeix a aquelles localitats que han incrementat la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’estiu i superen el repte establert per Ecovidrio

N. de P.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha reconegut a Vinaròs com un dels municipis costaners espanyols més compromesos amb la sostenibilitat i amb l’economia circular. Aquest reconeixement ha estat lliurat dins de la III Edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa d’Ecovidrio que tracta de donar resposta a l’augment de residus en zones turístiques i premia l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels consistoris costaners per la sostenibilitat durant l’estiu.

Gràcies al compromís de l’Ajuntament de Vinaròs i de tots els vinarossencs i vinarossenques, durant aquest estiu s’han recollit 230.020kg d’envasos de vidre en el municipi, la qual cosa suposa un 14,4% més que l’estiu passat. D’aquesta manera, Vinaròs ha superat l’objectiu plantejat per Ecovidrio, amb un increment notable de la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’època estival. Per a això, la localitat ha comptat amb la col·laboració dels 135 establiments d’hostaleria que s’han sumat a participar en aquesta campanya.

Així, l’acompliment de Vinaròs en matèria de reciclatge de vidre li ha fet mereixedor del reconeixement d’Ecovidrio. En total, enguany han estat 39 els municipis valencians que han competit per les banderes verdes d’Ecovidrio, els quals han comptat amb la col·laboració de 4.414 establiments d’hostaleria.