SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El GAL Maestrat Plana Alta aprova pagar 148.469,37€ per a afavorir l’expansió de vuit empreses

N de P:

La Junta Directiva del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha aprovat una proposta per a pagar un total de 148.469,37€ amb l’objectiu d’afavorir l’expansió de vuit projectes empresarials. Es tracta d’iniciatives privades, en gairebé tots els casos, impulsades per emprenedors i petits empresaris de diversos dels 24 municipis que integren aquesta agrupació de municipis.

Entre els projectes que creixeran gràcies a aquestes subvencions es troben una botiga de mobles i decoració, un centre d’interpretació del vi, un estudi de disseny gràfic, una fleca, una altra per a millorar l’equipament d’un hotel, un estudi d’arquitectura, per a una cafeteria i una casa rural. Aquests gairebé 150.000 euros aprovats en l’última junta directiva del GAL Maestrat Plana Alta corresponen a expedients aprovats en 2019, 2020 i 2021 i que han estat proposats

proposats per a pagar a la Conselleria per aquests expedients Leader.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “les ajudes europees són cada vegada més importants per a consolidar projectes que estan generant molts recursos, llocs de treball i assentant a moltes famílies en localitats del nostre entorn, amb un alt risc de despoblació”.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha recordat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguin ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d’emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit al GAL Maestrat Plana Alta. De fet, el bon funcionament d’aquestes iniciatives està calant en el territori rural”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

L’activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l’objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d’ocupació. “Si el nostre objectiu ha estat sempre estar al costat dels emprenedors i dels petits empresaris del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generin oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta.

Aprovats gairebé un milió d’euros en ajudes per a 2021

Cal recordar que el Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta va aprovar també recentment una proposta per a subvencionar amb gairebé un milió d’euros en ajudes a 18 empreses que volen ampliar o posar en marxa nous negocis en el seu territori. Aquest acord, que beneficia a projectes de 12 municipis inclosos en el GAL, ja ha estat ratificat per la Generalitat Valenciana.

Més de la meitat dels projectes aprovats estan vinculats al turisme, bé amb idea d’obrir o ampliar allotjaments de tipus rural, bé per a generar ocupacions i oportunitats amb empreses de restauració. La resta són sol·licituds de pimes o emprenedores i emprenedors que han impulsat o pretendre posar en marxa empreses de servei de tota mena, cada vegada més habituals en el territori rural en augmentar les oportunitats i les ajudes.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “hem aprovat ajudes a una de cada tres propostes presentades perquè hi havia una alta demanda de subvencions, moltes d’elles molt interessants i amb molt de potencial tant per a generar oportunitats econòmiques en el territori, com per a la creació de llocs de treball en els nostres municipis. És una grandíssima notícia de cara a la nostra estratègia de contribuir a millorar la qualitat de vida a les nostres comarques i combatre la despoblació”.

Aquestes ajudes ascendeixen a un total de 967.177 euros, encaminades a garantir una inversió de més d’1.740.000 euros. Els projectes seleccionats, que corresponen a la convocatòria de 2021, hauran d’estar executats i finalitzats abans que finalitzi 2023. Cal tenir en compte que des del GAL s’estava treballant des de setembre de 2021 per a fer trasllat a Conselleria de la proposta de resolució de la convocatòria de les Ajudes Leader de l’any passat.

El GAL Maestrat Plana Alta ha dut a terme un intens treball d’assessorament tècnic i informació a totes les empreses i emprenedors interessat per a no deixar perdre ni una oportunitat per al territori.

El Grup d’Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seva intensa activitat modificant rutines de treball i adaptant-les a les exigències preventives del Covid-19.

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 17 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestrat, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafel del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Polpís, La Serratella, la Serra d’en Galceran, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, la Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Va unir de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantis de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, la Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera) i Connecta Natura.