SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El Festival Gastronòmic de Benicarló organitzat per la Diputació de Castelló pel seu 200 aniversari comença aquest mati

 

Vuit restaurants i 15 productors de la província presentaran les seves propostes en el Festival Gastronòmic de Benicarló

La cita, organitzada amb motiu del bicentenari de la Diputació de Castelló, arrenca demà i es prolongarà durant tot el cap de setmana

L’esdeveniment compta amb la participació de reconeguts restaurants amb Estrella Michelín

També hi haurà teatre a càrrec de Escandall Teatral i activitats infantils

     El Festival Gastronòmic de Benicarló organitzat per la Diputació de Castelló amb motiu de la celebració del 200 aniversari de la institució provincial inicia aquest mati el programa d’actes en el qual, a més de comptar amb reconeguts restaurants amb Estrella Michelín, també es comptarà amb la presència de vuit restaurants i quinze productors de la província de Castelló. La cita serà en el passeig Manuel Azaña de Benicarló, enfront del Parador.

A partir de demà, i durant tot el cap de setmana, les i els assistents podran assistir a les presentacions que faran dels seus productes gastronòmics. Començaran Oli El Canetà, La Posteta i Saborita a les 10.30 hores. A les 13.00 hores serà el torn dels productors Fruits de la Terra La Tòfona, Porcellet i Mos de Bresca, i a les 14.00 hores es realitzaran les presentacions de Radix Nostra Oli, Patates Fregides Geysel i Cooperativa Viver.

El dissabte tindran lloc les presentacions de Pobillecològics i V. Busts a les 10.30 hores, i Artesans Gil i Consell Regulador Carxofa a les 14.30 hores. Finalment, el diumenge a les 10.30 es donaran per concloses les presentacions amb Celler l’Estanquer i un tast d’oli de Pobillecològics.

Tots els participants comptaran amb quinze minuts per a donar a conèixer els seus productes al públic assistents i, a més, comptaran amb estand durant tot el festival.

Showcooking amb Estrella Michelín

Cal recordar que aquest gran esdeveniment gastronòmic comptarà amb deu exhibicions culinàries a càrrec de reconeguts restaurants amb Estrella Michelín. Així, Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci de Restaurant Talaia de Alcossebre seran els primers a posar-se davant dels fogons i ho faran el divendres 21 d’octubre a partir de les 12.00 hores. A la tarda, a les 20.00 hores, serà el torn de Ricardo Sostres de Restaurant El Retir en Llanes (Astúries).

El dissabte estaran Bernd H. Knöller del restaurant Riff de València (11.30 hores); Jaime Uz de Restaurant Arbidel a Ribadesella (13.00 hores); Raúl Resino de Restaurant Raúl Resino de Benicarló (17.00 hores); Germán Carrizo de Restaurant Fierro a València (18.30 hores) i Miguel Barrera de Calç Paradís a la Vall d’Alba (20.00 hores).

Finalment, el diumenge es comptarà amb les exhibicions culinàries de María José Martínez de Restaurant Llenç a València (11.00 hores); Alejandro Serrano de Restaurant Alejandro Serrano a Miranda de Ebro (12.00 hores) i Joaquín Baeza de Restaurant Rufete a Alacant, (13.30 hores).

Més dades

El Festival Gastronòmic està vinculat a la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’, està organitzat per la Diputació de Castelló i compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana. Comptarà amb un punt d’informació de l’esdeveniment i dels productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’, zona expositiva per a productors i per a restauradors vinculats a la marca, barra per a la venda de begudes, espai en terrassa per a comensals, zona de destinacions turístiques, àrea de descans i escenari de cuina per a la celebració de showcookings. Tot això s’amenitzarà amb actuacions i espectacles musicals.

Entre els espectacles musicals cal assenyalar l’últim dels concerts organitzats dins de la gira impulsada amb motiu de la celebració del bicentenari i que comptarà amb les actuacions de Bàrbara Bacora & Fabián Barraza, Carmen Manila, Ander Troys i Santi Campos. Serà el divendres a partir de les 16.00 hores.

També s’organitzaran activitats familiars com una representació teatral a càrrec de Escandall Teatre amb l’obra ‘Amagatalls secrets’, i jocs i tallers per a nens i nenes amb el següent horari: divendres de 17.00 a 18.00 hores i de 18.30 a 19.30 hores; el dissabte d’11.30 hores a 13.00 hores, de 17.00 a 18.00 hores i de 18.30 a 19.30 hores; i el diumenge d’11.30 hores a 13.00 hores.