SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Carxofa de Benicarló va promocionar l’hortalissa reina benicarlanda al Festival Gastronòmic Ruta de sabor

Des del Consell Regulador de Benicarló s’ha volgut ”felicitar la Diputació de Castelló i a l’Ajuntament de Benicarló per l’organització i per l’elecció del fantàstic lloc escollit

N. de P.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (CRDOP) “Carxofa de Benicarló” ha promocionat l’hortalissa reina benicarlanda al Festival Gastronòmic Ruta de sabor, celebrat el cap de setmana passat 21, 22 i 23 d’octubre al passeig Manuel Azaña de la ciutat.

Els assistents a l’esdeveniment s’han interessat per l’inici de la temporada de carxofa i han manifestat el seu desig de començar a degustar, aviat, el únic producte amb Denominació d’Origen de la província.

El president del Consell Regulador de la Carxofa, Víctor Morera Forés, va participar a la inauguració de l’esdeveniment, que va anar a càrrec de l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, del president de la Diputació, José Martí, del secretari autonòmic de Turisme, Francisco Colomer i de la diputada Provincial de Turisme, Virginia Martí.

L’esdeveniment gastronòmic, que va reunir 10 estrelles Michelin, ha permès difondre les qualitats de la carxofa. Segons detallava el director de qualitat del CRDOP, Nacho Lluch Martí: “tant persones de Benicarló com de la comarca i també estrangeres han acostat al nostre estand perquè ja coneixien el nostre producte, i sobretot, el seu producte qualitat. Ens preguntaven per receptes i també s’han interessat per quan podrán començar a degustar-la. Els hem informat que preveiem que la campanya 2022-23 de Carxofa de Benicarló amb DO s’iniciï a finals del mes de novembre”.

Des del Consell Regulador de Benicarló s’ha volgut ”felicitar la Diputació de Castelló i a l’Ajuntament de Benicarló per l’organització i per l’elecció del fantàstic lloc escollit, així com també pel gran nivell dels xefs que han participat i per la gran afluència de públic que ha assistit a la primera edició de aquest esdeveniment, que esperem no sigui la darrera”.