SER Maestrat en directe

El Consell autoritza la contractació de serveis d’helicòpters per emergències sanitàries

  • El Consell, a proposta de la Conselleria de Justícia i Interior, ha autoritzat la contractació dels serveis d’helicòpters per a urgències sanitàries, coordinació i emergències per al període 2024-2026. El contracte ascendeix a 44.392.950 euros.

El servei inclourà dos helicòpters per a urgències sanitàries, dos helicòpters per a coordinació i emergències i un avió de coordinació. A més, es contemplen tots els aspectes relacionats amb l’operativitat de les aeronaus, les missions assignades i els elements complementaris per al seu funcionament a les bases aèries, així com l’adequació i el manteniment d’aquestes instal·lacions.

Els mitjans contractats també podran ser destinats a altres missions en matèria d’emergències i protecció civil, com ara incendis de vegetació no forestal o observació i avaluació d’emergències, sempre que s’hi pugui fer front sense equipament addicional.

L’encàrrec d’emergència es realitza a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), adscrita a la Conselleria de Justícia i Interior. Aquest organisme autònom justifica la seva decisió en la necessitat de disposar de recursos aeris per garantir una correcta coordinació dels mitjans en els incendis forestals i per atendre altres necessitats operatives requerides en la gestió de l’emergència.

El contracte podria ser prorrogat fins a cinc anys i es preveu una possible modificació contractual equivalent al 20 % de l’import inicial, segons el que estableix la legislació vigent.