SER Maestrat en directe

El Consell aprovarà aquesta setmana el primer pas per a solucionar l’abastiment d’aigua potable de Canet lo Roig

El Consell que presideix Carlos Marzón aprovarà aquesta setmana el primer pas per a solucionar l’abastiment d’aigua potable de Canet lo Roig.

Un projecte que afecta també a La Jana i Traiguera, que compta amb una inversió superior als 4 milions d’euros i que porta un retard de 8 anys, que es quan el consistori canetà ja va posar sobre la taula de les administracions públiques superiors la preocupant situació hídrica de la població del Baix Maestrat.

La setmana passada el Ple de l’Ajuntament de Canet lo Roig aprovava demanar ‘l’emergència hídrica’ per tal d’agilitzar un projecte que “el Govern del Botànic no es va prendre, com en tantes altres coses, amb la seriositat que requeria la situació per la qual ja travessava no sols Canet lo Roig sinó altres localitats veïnes com La Jana o Traiguera”, explicava l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés.

“Ha hagut de ser un govern del Partit Popular amb un president com Carlos Mazón, que sap que es patir la falta d’aigua, el que fique en l’agenda del Govern valencià una prioritat com es l’aigua”, afegia.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, avançava en el programa ‘Fent Territori’ de Canal 56, que dirigeix la periodista, Laura Puig, l’aprovació per a aquesta setmana per part del Consell de la Generalitat Valenciana de ‘l’emergència hídrica’ que havia demanat el consistori canetà. El següent pas es produirà una setmana després amb l’aprovació de les obres.

Passos que es van acordar en una recent reunió que l’alcaldessa va mantindre amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la directora general de l’Aigua, Sabina Goretti, davant la situació preocupant en la que viu el municipi.

“Sols tinc paraules d’agraïment cap a Salomé Pradas, Sabina Goretti, Marta Barrachina, i el president, Carlos Mazón, per traure de l’oblit un projecte imprescindible per al futur no sols de Canet lo Roig sinó de La Jana i Traiguera”. En este punt, recordava que “la solució no serà immediata, però estarà més prop que mai”.

Cal mencionar que el pou està fet. Ara cal adaptar-lo i construir les canalitzacions corresponents per a transportar l’aigua.