SER Maestrat

Anterior
Siguiente

El Consell aprova un conveni per a la rehabilitació integral del Centre d’Estudis de Peníscola

 

– La Generalitat destinarà 3,1 milions d’euros, des de 2022 fins a 2025, per a l’execució de les actuacions

– Es dona resposta a l’augment de les necessitats administratives i de serveis del municipi, que en època estival supera els 100.000 habitants

N. de P.

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre Presidència de la Generalitat, a través de la Direcció General d’Administració Local, i l’Ajuntament de Peníscola, per a la rehabilitació integral de l’edifici Centre d’Estudis que es destinarà a usos administratius.

La Generalitat destinarà 3.185.000 euros, distribuïts en quatre anualitats, per a finançar la rehabilitació integral d’aquest edifici, actuació que es prolongarà fins a 2025.

El conveni contempla l’execució de les obres del Centre d’Estudis, ja que les dependències municipals administratives es troben repartides en un total de fins a 8 edificis i locals, algunes d’elles (Alcaldia, Tresoreria o Urbanisme) en antics edificis situats a l’interior de les seues muralles, la qual cosa afecta l’accessibilitat als seus serveis.

En contraposició, l’edifici principal del complex conegut com a Centre d’Estudis, situat al peu dels accessos al barri antic, té una localització més que òptima per a albergar la pràctica totalitat de les dependències administratives municipals.

A més, Peníscola, amb una població actual de 7.882 habitants, ha incrementat notablement les seues necessitats administratives i de serveis en les últimes dècades a causa del seu caràcter eminentment turístic i a la població estival que acull i que supera els 100.000 habitants.

Col·laboració municipal

Per part seua, l’Ajuntament de Peníscola es compromet a realitzar l’obra en el termini establit a l’ésser el promotor i executor d’aquesta; supervisar qualsevol incidència que es produïsca; finançar la resta de l’obra en la part que excedisca de l’import de la subvenció i mantindre les instal·lacions en perfecte estat de conservació, així com cobrir els costos de personal i de manteniment de la instal·lació, entre altres.