SER Maestrat

Anterior
Siguiente

L ´Ajuntament de Sant Jordi es reuneix amb la Generalitat per a exigir la construcció del nou consultori mèdic

· Iván Sánchez Cifre: “Estem disposats fins i tot a fer el tràmit administratiu i pagar-lo si ells no són capaços”

· Porta dos anys parat malgrat que la Conselleria de Sanitat va admetre que la instal·lació presenta mancances i fa falta un nou local

N. de P.

L’Ajuntament de Sant Jordi està disposat a fer tot el que faça falta perquè es construïsca un nou consultori mèdic en el municipi després de dos anys tractant d’aconseguir que la Generalitat aprove d’una vegada les obres. Així li ho ha fet saber l’alcalde als responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la reunió que han mantingut aquest mateix matí a València.

Iván Sánchez Cifre s’ha reunit amb el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Jaime Peris, per a reclamar l’aprovació urgent de la construcció del nou consultori mèdic del poble. Li ha recordat que al poble porten dos anys amb negociacions i que al final no va eixir l’ajuda prevista per a nous consultoris perquè la Intervenció de la Conselleria de Sanitat posava objeccions.

L’alcalde de Sant Jordi ha explicat després de la trobada d’aquest dimecres a València que “ja hem tingut moltes reunions amb la gerència de la nostra demarcació de Vinaròs i ens demanen el pla funcional per a donar-li el vistiplau i executar el projecte, quan la realitat és que portem un any esperant l’aprovació d’aqueix pla funcional i el director assumeix els costos si es finalitza aquest procés”.

Sánchez  ha assenyalat que “nosaltres li hem dit que, si es demora la trama administrativa i posa en perill la construcció immediata del consultori, des de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Jordi estem disposats a fer nosaltres tots els tràmits per a traure a concurs les obres del consultori i i fins i tot a sufragar totes les despeses i després el cediríem a la Conselleria. Entenem que és una infraestructura i un servei essencial per a garantir la qualitat de vida dels nostres veïns, per la qual cosa estem disposats fins i tot a assumir competències que no són nostres”.

L’alcalde de Sant Jordi ha sol·licitat ja una reunió amb la gerència de l’Hospital de Vinaròs i la nova directora econòmica per a desbloquejar aquest important projecte que, segons expliquen des de la Conselleria, està pendent que el desbloquegen des de la gerència territorial.

Fa quasi mig any que ja va reclamar l’inici de les obres

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi va remetre al maig un escrit a la Generalitat reclamant-li que aprove d’una vegada la construcció d’un nou consultori mèdic en el municipi en haver-se quedat obsoletes i xicotetes les actuals instal·lacions. Així li ho va reclamar l’alcalde del municipi a la Conselleria de Sanitat, incloent tant la direcció general, com la direcció territorial i la gerència del propi Hospital de Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions per a la construcció d’aquestes noves instal·lacions van començar fa dos anys i que és una necessitat exigida no sols pels propis professionals sanitaris que treballen a Sant Jordi i pels veïns, sinó també admés pels propis tècnics de la Conselleria de Sanitat. Malgrat la bona predisposició inicial per part de la Conselleria i ratificada fa menys d’un any, l’Ajuntament de Sant Jordi segueix sense tindre resposta a la petició de la posada en marxa d’aquestes obres, per la qual cosa ara ha reclamat a la Generalitat que l’active immediatament.

L’alcalde ha explicat que “encara no ens han aprovat el pla funcional, malgrat tindre redactat ja el projecte del consultori mèdic, que ha sigut encarregat i pagat per l’Ajuntament. També havia d’eixir una subvenció, però segueix sense haver-hi res de res, a pesar que, en els pressupostos d’enguany, l’equip de Govern incloem una partida de 250.000 euros per a ajudar a finançar aquest projecte tan necessari per al poble i demandat tant pel personal sanitari com pels veïns”.

En l’escrit remés a la Conselleria de Sanitat, l’Ajuntament de Sant Jordi exposa que aquestes mancances del servei d’atenció mèdica en el municipi afecten també el propi edifici del consultori mèdic, el qual és molt deficient i així ho han vingut corroborant tant els professionals que presten el servei d’atenció mèdica en la localitat, com la pròpia Conselleria.

La millor solució a la que es va arribar en el seu moment va ser la de construir un centre mèdic nou, ja que l’antic no reunia les condicions necessàries per a prestar un bon servei als veïns. A aquesta determinació es va arribar avalats tant per les raons que exposava la pròpia Conselleria com pels serveis mèdics de la localitat.

Ara bé, el que l’Ajuntament cedira a la Conselleria sòl perquè aquesta executara les obres de construcció del centre mèdic nou, es va entendre que possiblement retardaria la seua efectiva posada en servei, raó per la qual, l’Ajuntament va assumir la iniciativa d’aquest nou projecte en considerar-lo prioritari per als veïns. I ho ha fet pel fet que els professionals sanitaris consideren que l’actual consultori mèdic no reuneix les condicions per a prestar els serveis que requereixen els veïns, ni tan sols amb una reforma.

Iván Sánchez Cifre explica en l’escrit que “no obstant això, tot i havent tingut entrada en la Conselleria, i la urgència amb la qual es precisa, es manca de l’aprovació del Pla Funcional del Projecte del nou consultori. De fet, la Conselleria ni si vulga ha arribat a contestar, fet pel qual ens trobem davant una inactivitat total per part de l’Administració Autonòmica, a la qual reclamem una contestació aprovant l’esmentat Pla Funcional del Projecte com més prompte millor”.

L’Ajuntament avança els treballs per a facilitar l’aprovació

Vaga dir que, l’Ajuntament ha avançat els treballs necessaris per a poder plantejar a la Conselleria el Projecte del nou consultori mèdic, però no sent aquestes les seues funcions, haguera de ser la pròpia Conselleria qui costejara o, com menys, finançara la seua execució, qüestió sobre la qual encara no s’ha pronunciat.

L’alcalde ha explicat que “estem aconseguint que Sant Jordi siga un dels municipis de l’interior que més ha augmentat la seua població en els tres últims anys en la Comunitat Valenciana, i volem consolidar el futur del nostre poble amb la màxima qualitat de serveis tan importants com l’atenció sanitària”.

Sánchez ha assegurat que “les instal·lacions actuals s’han quedat totalment obsoletes, i l’Ajuntament està compromés amb dotar als nostres veïns d’un edifici modern, concorde a les necessitats actuals perquè els professionals sanitaris puguen treballar en les millors condicions i prestar la millor atenció possible”.

Cal assenyalar que ja va ser l’alcalde qui va prendre la decisió que fora l’Ajuntament el que assumira aquest nou projecte en considerar-lo prioritari per als veïns. I ho ha fet pel fet que els professionals sanitaris consideren que l’actual consultori mèdic no reuneix les condicions per a prestar els serveis que requereixen els veïns, ni tan sols amb una reforma.

Per això, després de reunir-se amb diversos responsables territorials de la Conselleria, es va prendre la decisió de construir un nou consultori mèdic. Encara que això impedirà poder accedir a les ajudes directes que ofereix la Conselleria per a reforma, adequació i manteniment de consultoris, l’alcalde de Sant Jordi ha decidit escometre la construcció d’un nou per a garantir el millor servei.