SER Maestrat en directe

Diputació impulsa les arts escèniques amb la convocatòria ‘Diputació a Escena’

Diputació de Castelló promou les arts escèniques amb la convocatòria ‘Diputació a Escena 2024′

La Diputació de Castelló fomenta les arts escèniques a la província amb l’obertura de la convocatòria ‘Diputació a Escena 2024’. Aquesta iniciativa cultural, dotada amb una partida global de 400.000 euros, és dirigida als ajuntaments de la província amb l’objectiu de promoure i patrocinar espectacles culturals en col·laboració amb els seus ajuntaments.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha explicat que amb aquesta convocatòria es busca estimular i impulsar el teixit empresarial del territori amb la contractació d’espectacles de teatre, dansa, circ, música i narrativa oral. El termini per a la recepció de propostes culturals per part d’empreses amb seu a la província ja està obert, i els ajuntaments podran triar l’espectacle que millor s’adapte a les seves necessitats.

En la convocatòria anterior, es van seleccionar 138 espectacles de 52 empreses, i en aquesta edició, s’espera augmentar aquest nombre. El repertori dels espectacles està disponible a través de la pàgina web de la Diputació, on també es poden consultar tots els detalls.

Quant a les subvencions, es poden arribar a cobrir fins al 100% de l’actuació per als municipis de fins a 1.000 habitants, i fins al 40% per als municipis amb més de 10.000 habitants. Les despeses subvencionables inclouen la contractació externa de l’actuació cultural, així com el muntatge d’escenari, il·luminació i so.

Els ajuntaments interessats tenen un termini de 10 dies hàbils per presentar les seves sol·licituds des de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP).

La cultura es presenta com un eix vertebrador i una ferramenta clau per al progrés del territori, i des del Govern Provincial es continuarà promocionant la cultura en tots els seus àmbits per a dinamitzar i fer créixer la província de Castelló.