SER Maestrat en directe

Diputació i Consell col·laboren per agilitzar tràmits i garantir l’abastament d’aigua potable a la província

“Diputació i Consell coordinen esforços per millorar l’abastament d’aigua potable a Castelló”

El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, s’ha reunit amb la Directora General de l’Aigua, Sabina Goretti, així com altres responsables de la Conselleria i la Diputació de Castelló, per abordar el pla d’actuacions necessàries en infraestructures hidràuliques a la província.

Durant la trobada, s’ha discutit sobre el protocol d’actuació entre les dues institucions per a la millora de l’abastament d’aigua potable. Aquest protocol inclou diverses actuacions conjuntes, com la realització de xarxes de transport d’aigua, sondejos d’aigües subterrànies estratègiques i altres mesures per millorar el subministrament.

Entre les obres previstes destaquen els sondejos per a l’abastament als municipis de Benafigos, Vistabella i Xodos, l’abastament a Canet lo Roig, Traiguera i La Jana des del sondeig de Canet, o el subministrament a Costur, entre altres.

A més, s’ha signat un protocol per iniciar els tràmits de dissolució de consorcis d’aigües existents i la creació d’un nou Consorci Provincial d’Aigües de Castelló, amb l’objectiu de millorar l’eficiència en la gestió de l’aigua i garantir un subministrament òptim arreu de la província.