SER Maestrat en directe

Detinguts els responsables de deu robatoris de bombones de gas en àrees de servei

La Guàrdia Civil de València ha detingut dues persones pel robatori de 203 bombones de gas en àrees de servei de diverses localitats de València i Castelló. Les bombones sostretes en diferents estacions de servei sumen un total de 203, valorades en aproximadament 9.000 euros.

Els fets tenien lloc en àrees de servei de diverses localitats valencianes: Bétera, Sagunt, Onda, Alqueries de la Plana, Borriana, Cabanes i Alcalà de Xivert. Els agents de la Guàrdia Civil van detectar el passat mes d’abril la presència d’un vehicle que circulava amb les plaques de matrícula tapades per evitar la seva identificació. En procedir a la identificació dels ocupants del vehicle, es va comprovar la seva càrrega, localitzant diversos candaus fracturats, així com un total de 18 bombones de gas butà/propà a l’interior de la furgoneta.

Després de les primeres gestions, es va esbrinar la procedència dels contenidors de gas, que pertanyien a una gasolinera molt propera al lloc de la identificació. Aquestes actuacions s’emmarquen dins del dispositiu operatiu i de prevenció de la seguretat ciutadana contra delictes penals comesos en establiments públics, especialment durant les hores de tancament.

Les primeres diligències van permetre comprovar que els fets s’haurien produït de la mateixa manera en dates anteriors i en el mateix lloc, compartint el mateix modus operandi: els autors desconeguts es feien amb nombrosos envasos de gas butà i propà, després de fracturar el candau de seguretat que tancava les “gàbies” contenidores de bombones de gas instal·lades a la gasolinera. Tots els fets investigats es duien a terme de matinada, fora dels horaris d’obertura al públic de les estacions de servei.

Des del passat 20 de febrer de 2024 fins al 6 d’abril de 2024, es van produir fets de característiques molt similars en diverses gasolineres de les localitats de Sagunt (V), Onda (Cs), Alqueries de la Plana (Cs), Borriana (Cs), Cabanes (Cs) i Alcalà de Xivert (Cs).

Les investigacions de la Guàrdia Civil, el visionat de les imatges captades per les càmeres de seguretat de les gasolineres i el seu anàlisi, juntament amb el tipus de fet registrat i el seu modus operandi, van permetre reunir prou indicis per identificar els presumptes autors d’aquests delictes penals. Les detencions van tenir lloc a Montcada. Els detinguts són dos homes de 46 anys i de nacionalitat espanyola, als quals se’ls imputen deu delictes de robatori amb força en les coses.

Els agents van aconseguir recuperar 18 bombones de gas, valorades en 1.000 euros. Les diligències han estat entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Montcada (València).

Per a més informació, podeu trucar a l’Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Guàrdia Civil de València, al telèfon 96-317.23.85.