SER Maestrat en directe

Cultura escull l’il·lustradora Laura Wächter per al cartell de la 39ª edició de Cinema Jove

  • La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha seleccionat l’il·lustradora Laura Wächter per al disseny de la imatge de la 39ª edició de Cinema Jove, el prestigiós festival de cinema de València.
  • Wächter, nascuda a Algeciras el 1987 i resident actualment als Estats Units, ha demostrat la seva habilitat en el camp de la il·lustració i el disseny editorial a través de col·laboracions amb reconeguts mitjans com El País Semanal, Tusquets Editores, Blackie Books, Anagrama i Penguin Random House.

La directora d’art del festival, Ada Díez, ha subratllat la capacitat de Wächter per captar l’atenció amb il·lustracions que conviden a endinsar-se en un realisme màgic, utilitzant una paleta cromàtica envolvent i una narrativa visual que transporta a escenaris propis del cinema. Aquesta decisió reforça la relació de Cinema Jove amb el món de la il·lustració i el disseny gràfic, buscant una imatge que representi l’essència i l’ànima del festival.

Wächter, que va emprendre la seva carrera com a il·lustradora l’any 2015, ha guanyat diversos premis i reconeixements pel seu treball, destacant el World Illustration Awards pel seu treball en les cubiertes de llibres de l’escriptora Annie Ernaux, publicats per Tusquets Editores. La seva estètica visual es caracteritza per una paleta de colors distintiva, centrada en una tríada de turquesa, vermell pàl·lid i groc, que li permet crear una varietat de combinacions amb diferents lluminositats i contrastos.

El cartell de la 39ª edició de Cinema Jove no serà simplement una imatge fixa, sinó que es complementarà amb diverses peces animades i suports gràfics, amb l’objectiu de captar l’atenció del públic i transportar-lo a un món ple de detalls i curiositats cinèfiles. Així ho ha explicat Ada Díez, qui ha afirmat que aquest cartell serà una invitació a descobrir i enamorar-se del cinema a través d’una mirada fresca i innovadora.

La presentació oficial del cartell està programada per al proper 23 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala 7 de l’Edifici Rialto de València. Aquest esdeveniment serà obert al públic fins a completar l’aforament.

Laura Wächter, després d’un any 2020 marcat per èxits professionals i reconeixements, continua consolidant la seva carrera com a il·lustradora i dissenyadora. A més de les seves col·laboracions amb mitjans i editors reconeguts, la seva tasca com a docent a la Universitat de Virgínia li ha permès explorar noves vies d’expressió i compartir la seva passió per l’art amb altres alumnes i professionals del sector.