SER Maestrat

Anterior
Siguiente

Cultura de la Generalitat posa en marxa una agenda cultural coordinada amb Benicarló i Vinaròs

N. de P.

Palacio de Congressos de Peníscola – Institut Valencià de Cultura

Cultura de la Generalitat posa en marxa una agenda cultural coordinada amb Benicarló i Vinaròs


• L’agenda recull la programació de cinc espais culturals del Maestrat i inclou fins a 21 espectacles d’arts escèniques i música aquest trimestre
• L’agenda coordinada es podrà adquirir en els espais culturals de Benicarló i Vinaròs i en el Palau de Congressos de Peníscola


Peníscola (19.09.22). Cultura de la Generalitat, a través del Institut Valencià de Cultura, posa en marxa conjuntament amb els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs una agenda cultural que recull la programació d’arts escèniques i música de cinc espais culturals de la comarca del Maestrat.

La iniciativa presenta, per part de l’Ajuntament de Benicarló, les activitats del MUCBE, l’Auditori Pedro Mercader i el Magatzem de la Mar; des de l’Ajuntament de Vinaròs, de l’Auditori Municipal, i per part de Cultura de la Generalitat, la programació del Palau de Congressos de Peníscola.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, ha destacat “l’acord entre la Conselleria i els dos ajuntaments per a coordinar una agenda cultural en el Maestrat que, sumant, fa que aportem una programació de qualitat i variada a les comarques del nord”.

“Es tracta de 21 espectacles d’arts escèniques i música en els quals el beneficiari absolut és el públic dels pobles del nord”, ha emfatitzat el secretari autonòmic i ha afegit: “aquesta iniciativa pionera que posem en marxa en El Maestrat per a cosir i vertebrar de propostes culturals la comarca és modèlica i per a nosaltres, com Generalitat, és un pas importantíssim una vegada que ja estem en la segona temporada de programació regular en el Palau de Congressos de Peníscola”.

L’agenda cultural conjunta té caràcter trimestral i en el primer lliurament inclou espectacles a la comarca amb una programació que portarà obres de teatre com el Premi Max a la millor autoria revelació 2021, ‘Els remeis’, ‘El tocadiscs de Fuster’ o ‘Turistes’. Destaca també la programació familiar amb espectacles com ‘La Via Làctia’, ‘Satisfacshow’ o ‘La barca’.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assenyalat que “la realització d’una agenda cultural amb la programació d’arts escèniques de Benicarló, Vinaròs i Peníscola és una eina imprescindible per a comunicar la gran oferta cultural del territori i oferir totes aquestes propostes als veïns i veïnes de les tres ciutats, tota una oferta de proximitat cultural i que, al seu torn, es converteix en una potent programació per a tota la comarca”.

Per part seva, el regidor de Cultura de Vinaròs, Fernando Juan Boix, ha recordat que “des de fa temps, Vinaròs forma part activa del Circuit Cultural Valencià, que és una gran eina de descentralització i ens permet a molts pobles llunyans a València poder gaudir d’una programació de teatre professional estable i en xarxa”, i ha donat la benvinguda a la nova agenda com “una eina més de treball de coordinació dels pobles de la zona nord de Castelló, on la ciutadania podrà gaudir de tota una oferta cultural de gran qualitat, gràcies a l’esforç del Institut Valencià de Cultura, dels ajuntaments i dels tècnics”.

Finalment, el delegat territorial del IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha recordat que “amb la realització d’aquesta agenda s’ha pensat, en primer lloc, en el públic, ja que la mesura possibilitarà gaudir de la millor oferta cultural i no haver de triar entre un espectacle o un altre” i ha assegurat que es busca “aconseguir construir entre els espais culturals de la comarca un circuit amb una programació de qualitat i de servei públic”.

L’agenda impresa en paper es pot obtenir ja en els espais culturals de Benicarló i Vinaròs i a palau de Congressos de Peníscola. Més informació en les webs <ivc.gva.es>, <ajuntamentdebenicarlo.org> i <cultura.vinaros.es>.